Vés al contingut

notícies relacionades

Com educa l'esplai en el transcendent?

(Laura Mor –CR) De què parlen els monitors d'esplai quan es proposen “educar en el transcendent”? Com fer el traspàs de la llibreta d'objectius a l'activitat concreta amb infants i joves? Aquest divendres al vespre l'Àmbit de la fe del Moviment de Centres d'Esplais Cristians de Catalunya (MCECC) proposa 'La nit dels animadors de la fe'.

Jordi Pigem: “Sense transformació personal no anem enlloc”

(Laura Mor –CR) Llegir el filòsof Jordi Pigem no deixa indiferent. Escoltar-lo, tampoc. L'hem entrevistat amb motiu de la publicació de l'assaig Àngels i robots. La interioritat humana en la societat hipertecnològica, XXV Premi Joan Maragall.

L’Escola Lurdes recull en un documental més de 130 anys d’història

(Escola Lurdes) A finals del segle XIX Mataró passa de ser un poble a una ciutat industrial. Comencen a funcionar moltes fàbriques tèxtils i és aquí on se situen els orígens del treball de la congregació de les germanes de Sant Felip Neri a la ciutat. La germana filipense Teresa San Miguel, que és la titular de l’Escola Nostra Senyora de Lurdes, ho explica en un documental. El vídeo compta amb més de 10.600 reproduccions dins del nou canal Facebook d'aquest centre.

Religió i interioritat, a l'escola d'estiu de Blanquerna

(CR/Blanquerna) Mestres i professors curiosos en el camp religiós i la interioritat tenen oferta formativa a Blanquerna. Un any més, la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL organitza l’Escola d’Estiu, del 4 al 8 de juliol, amb cursos sobre l’edució en les diferents etapes (infantil, primària, secundària i internivells) i itineraris (mestres, novells, benestar, cultura i territori).

“Estimar és sacrificar, donar sense esperar res a canvi”

(Càritas Barcelona) Sota el títol ‘Vida interior i acció social’ Càritas Diocesana de Barcelona ha celebrat la tercera sessió del Cicle de reflexions entorn del voluntariat. Aquesta vegada, a càrrec del jesuïta Josep Maria Rambla, que és formador i acompanyant espiritual i està compromès en comunitats populars i en l’acció social contra la marginació.

Montserrat Scout Centre, endinsar-se en el món interior per canviar el món que ens envolta

(Cristina Bautista –Minyons Escoltes i Guies) La meva estada al MISC es resumeix en dos caps de setmana intensos. Inicialment, només havia de ser un cap de setmana, però la intensitat viscuda tan sols el primer dia d’estada al MISC va fer-me adonar que això no ho podia fer a mitges. Calia arribar fins al final. A nivell funcional, el MISC ofereix un espai i uns materials que donen la tranquil·litat de poder dedicar-te només a la tasca que has vingut a realitzar.

La pedagogia de la interioritat demana "desaccelerar" la vida

(Arquebisbat de Tarragona) La Casa d’Exercicis de la Selva del Camp va acollir dissabte la formació sobre pedagogia de la interioritat, adreçada a joves i agents de pastoral. Organitzada per la delegació de pastoral de Joventut de Tarragona, va anar a càrrec del pare jesuïta David Guindulain, del Centre d’Espiritualitat de la Cova de Manresa.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe