Vés al contingut

notícies relacionades

El nou currículum de religió, més obert i dialogant

(Laura Mor –CR/Tarragona) El nou currículum de la classe de religió catòlica conferirà a aquesta matèria més obertura. És el resultat de mesos de diàleg i treball participatiu amb la comunitat educativa per part de la Conferència Episcopal Espanyola i del Ministeri d’Educació. La classe de religió catòlica serà més competencial i tindrà una orientació cap a la resta del sistema educatiu, amb el reforç de vincles amb la resta de matèries.

Com es pot obtenir la DECA per impartir Religió?

(CR) DECA, acrònim de Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica, i requisit indispensable per impartir Religió Catòlica a centres públics, privats i concertats. Un títol, el de professor de Religió Catòlica, que l’atorga la Conferència Episcopal Espanyola i que des del 3 de gener de 2022 s’emet ja exclusivament en versió digital.

‘Acte de fe’, el concert que uneix la religió amb la tecnologia

(Valentina Laferrara –CR) L’espiritualitat, la música i la intel·ligència artificial es donaran cita aquest dijous, a les vuit del vespre a ‘Acte de fe’. Una cerimònia sonora que explora el paral·lelisme entre la religió i la tecnologia a través d’elements en comú com la jerarquia, la simbologia, la iconografia, la gestió de l’ànima, el poder i l’arquitectura, i la relació que tenen els artistes en escena amb la religió.

Mor l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà

(Laura Mor –CR) “Avui no he trobat cap full nou a la meva agenda. Deixo de viure entre vosaltes. Ara espero fer-ho a la dimensió anomenada cel, hostatge de l’amor absolut”. Aquest és el recordatori que va deixar escrit l’il·lustrador i escriptor Francesc Salvà Ribas, que ha mort aquest dimecres amb 82 anys. És autor de les il·lustracions de centenars de llibres de text i de llibres de literatura infantil i juvenil, molts també de temàtica religiosa. Salvà serà incinerat.

20 referències religioses a les cançons de Manel

(Laura Mor –CR) En temps de confinament molts recorden que la música és terapèutica. Orienta l’estat d’ànim, el pot modificar o donar-li una nova fondària. També hi ha cançons amb potència literària, capaces de recrear mons que ajuden a superar les quatre parets de casa. Avui ens fixem en les referències religioses de la discografia de Manel. Des del pop català, entre desenes de postals reals i imaginàries, les creences també els serveixen per explicar el món.

Suport als professors de religió

(Jordi Llisterri-CR) La XIIIena Jornada de mestres i professors de religió de les diòcesis catalanes ha renovat el missatge de confiança amb el treball que fan aquests docents a les aules. L’obertura de la jornada va reiterar l’aportació positiva que pot fer l’assignatura de religió, tant en els centres públics com en l’escola cristiana.

El Sínode de Joves es fa present a la XIII Jornada de mestres i professors de religió

(CR) Cita habitual en el calendari escolar dels mestres i professors de religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. Parlem de la tradicional Jornada que organitza el SIERC i la Fundació Escola Cristiana i que any rere any aplega els docents que imparteixen religió a les escoles. La tretzena edició se celebra el 6 d'abril al Col·legi Sagrada Família de Sabadell. Les inscripcions són obertes fins l'1 d'abril.

Veure la fe

podcasts