Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Direcció General d'Afers Religiosos)  Com cada any per Sant Jordi la Direcció General d'Afers Religiosos publica una llista de recomanacions de les principals novetats editorials de l'àmbit de les religions i l'espiritualitat. 

Autors i col·laboradors del Consell Assesor per a la Diversitat Religiosa

 

L'exili de Déu

Lluís Duch

El Déu «oficial» s'ha convertit en un Déu estrany, aliè, distant i, per molts, fins i tot inexistent. ¿Significa això que Déu ha deixat de tenir presència i eficàcia en la vida privada i pública de les persones?

 

 

La vida secreta de la pregària

Francesc Torralba

Torralba comparteix amb el lector l’experiència de la pregària quotidiana, fins arribar a l’abandonament i el silenci amb què, ara, intenta trobar el sentit final al diàleg amb el transcendent.

 

 

Del teu germà musulmà. Cartes d’avui a Charles de Foucauld

Dídac P. Lagarriga, amb pròleg de Xavier Melloni i epíleg de Pablo d’Ors.

Una invitació a a descobrir l'islam silent i místic, un islam no exempt d'un intens vessant social i cultural que busca sempre la trobada amb l'altre.

 

 

La experiencia contemplativa. En la mística, la filosofía y el arte

Olga Fajardo (Ed.)

Els textos d'onze experts com Xavier Melloni, Teresa Guardans i Hálil Bárcena ens aproparan al llegat espiritual transcultural a través de tres vies del saber profund.

Assaig

 

L'islam avui. Alguns aspectes controvertits

Dolors Bramon

Llibre per orientar-se amb rigor i profunditat en alguns dels aspectes més controvertits relacionats amb l'islam i amb la seva inserció en el món contemporani.

 

 

El futur de la religió. Fe, humanisme i raó

Salvador Giner

Contribució a una nova concepció racional de la fe i als esforços per establir un diàleg entre els qui posseeixen diferents conviccions.

 

 

La primera pedra

Krzysztof Charamsa

Llibre a mig camí de l’assaig i el testimoni, Charamsa vol sacsejar consciències i posar les bases per a una renovació de l’Església catòlica que ha de començar a respectar l’orientació sexual de totes les persones. 

Espiritualitat

 

Arbres i espiritualitat

Josep Gordi

L’autor aborda el paper dels arbres en diferents cultures i religions per mostrar el protagonisme que han tingut en el nostre passat i que els ha convertit en un símbol d’abast mundial.

 

 

Contes cabalístics

Nahman de Bratslav

Document de primer ordre dins l'hassidisme, un moviment divers i plural arrelat en les tradicions més esotèriques de la religió jueva.

 

 

Desvelant els misteris del naixement i de la mort

Daisaku Ikeda

El fundador de la Soka Gakkai Internacional explora els grans interrogants de l’existència des de la perspectiva del budisme Nichiren.

 

 

Meditació zen. L'art de simplement ser

Lluís Nansen Salas

Des del centre budista Dojo Zen Barcelona Kannon, l'autor fonamenta el seu ensenyament en una pràctica forta de la meditació, zazen, i en la seva harmonització amb la vida quotidiana.

 

 

La seva vida és la meva

Arximandrita Sofrony

Aquesta obra gira al voltant dels dos extrems que el títol mateix ja suggereix: l'ésser diví i l'ésser humà. Es tracta d'una crida al "goig de saber el camí" i un acostament a la claror de les diverses formes de pregària.

 

 

La exploración de la conciencia. En Oriente y Occidente

María Teresa Román

L'autora ens mostra les sorprenents formes d'imaginar, sentir i percebre el món que es fonamenten en l'activitat profunda, oculta, meravellosa, aventurera i màgica de la "consciència".

 

 

Enseñanzas del silencio de Moratiel

Alicia Martínez

Els ensenyaments de Moratiel ens situen en el camí de tornada a casa sense més guia que el propi cor: no cal res més.

Història

 

Oficis de convent

Hug Llàcer

La quotidianitat de la vida conventual a través dels oficis dels frares caputxins llecs, com el d'almoiner, hortolà, fabriquer, refitoler o saurí.

 

 

 

Història del protestantisme als Països Catalans

Josep-Lluis Carod-Rovira

Aproximació a les diverses denominacions protestants a les Illes Balears, Catalunya Nord, el País Valencià i el Principat amb motiu de la commemoració dels cinc-cents anys de la Reforma.

 

 

Martín Lutero. La Reforma protestante y el nacimiento de la sociedad moderna

Mario Miegge

L’obra descriu el context social i religiós de Martí Luter, amb els seus dubtes i certeses així com els conflictes espirituals i teològics.

 

 

Església i comunitats jueves i cristianes en el món bíblic i postbíblic

Armand Puig i Tarrech

El llibre ressegueix el tema de la comunitat, l'assemblea, el poble de Déu, i ho fa tant en el marc de comprensió d'Israel com en el de l'Església.

 

 

 

Introducción al cristianismo primitivo

Pau Figueras

Exposició sobre els primers segles del cristianisme, base de veritables revolucions socials i polítiques.

 

 

Una hermosa aventura

José Luis Vázquez Borau

Història i biografia dels iniciadors de la Comunitat Ecumènica Horeb Carles de Foucauld que s’inicià a prop d’Almería el 1978.

Personatges

 

Els reptes del Papa Francesc

Teresa Forcades

Una reflexió valenta sobre la situació actual de l’Església catòlica i les demandes de renovació dels seus moviments de base.

 

 

Francesc de viatge. Amb una entrevista a sa santedat

Andrea Tornielli

El vaticanista Tornielli ens narra els divuit viatges d'abast internacional realitzats pel papa Francesc durant els anys 2013-2016, amb molts detalls i anècdotes entremig de la doctrina expressada en cada un pel sant pare.

 

 

Xirinacs. El profetisme radical i noviolent

Lluís Busquets i Grabulosa

Després de nou anys d’intensa dedicació, es presenta la biografia definitiva de Lluís M. Xirinacs (1932-2007).

 

 

Meditacions vora l’Araguaia. En companyia de Pere Casaldàliga

Joan Soler

Recull d’alguns textos de xerrades o conferències sobre aspectes de la vida i les causes –«més importants que la vida»– de Pere Casaldàliga.

Infantil

 

El sisè sentit

Text de Laia de Ahumada. Il·lustracions de Mercè López

A més dels cinc sentits, en dec tenir un altre que no es veu ni se sent i que tampoc no es pot tocar: el sisè sentit!

 

 

Jatakes. Sis contes budistes

Text de Marta Millà. Il·lustracions de Rebeca Luciani

Els jatakes narren les històries d’uns animals peculiars amb poders màgics. Formen part de la col·lecció d'obres que preserven els principis del budisme més primitiu.

 

 

Petita història de la Processó de Verges

Text de Màriam Serrà. Il·lustracions de Pilarín Bayés

Popular representació de la vida i passió de Jesucrist que se celebra des de fa més de 300 anys al bonic poble del Baix Empordà.