Vés al contingut
Catalunya Religió
sant-daniel-monestir
Fotografia: Josep Renalias sota llicència C.C. 3.0.
Galeria d'imatges

Catalonia Sacra Acaba d'editar-se el número 100 dels Quaderns de la Revista de Girona. Aquest volum especial està dedicat al Monestir de Sant Daniel i ressegueix la història del monestir des de la seva fundació fins a l'actualitat i conté nombroses imatges, algunes inèdites.

Aquesta publicació per a conèixer millor el mil·lenari monestir benedictí l'han escrit Anna Gironella, Marc Sureda i Núria Tura. Sant Daniel és el cenobi més antic de Catalunya que roman en el mateix lloc on va ser fundat i que ha mantingut la comunitat d'origen. La publicació no és una història cronològica del monestir sinó que ho fa a través de diversos apunts històrics i actuals.

El volum s'ha presentat aquest dijous 4 d'abril al claustre del monestir. En l'acte hi han intervingut Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció; els autors del quadern i l'ha tancat Jordi Camps, vicepresident quart i diputat de Cultura de la Diputació de Girona.

Difusió de les terres gironines

'Quaderns de la Revista de Girona' és una col·lecció divulgativa i plural dedicada a la difusió del coneixement multidisciplinari sobre les terres gironines. Consta de dues sèries: les monografies locals, estudis sobre el passat i el present de pobles i ciutats, i les guies ,dedicades a temes d'abast general.

Iniciada l'any 1985, la col·lecció s'ha convertit en una veritable enciclopèdia popular de les terres gironines. Es tracta d'un model original de col·lecció que pretén arribar a tots els lectors, i per això utilitza un estil planer i no especialitzat, sense que això suposi renunciar al rigor i la qualitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.