Vés al contingut

notícies relacionades

catalonia-sacra-celebració

Catalonia Sacra celebra deu anys de treball conjunt dels bisbats catalans

CATALONIA SACRA | Donar a conèixer i promocionar el patrimoni cultural de l'Església. Aquest és l'objectiu de Catalonia Sacra, la iniciativa dels deu bisbats amb seu a Catalunya que acaba de complir deu anys. Aquest dimarts 4 d'octubre, Catalonia Sacra ha celebrat l'efemèride en un acte a l'església del monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona on hi han participat, entre d'altres, els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i representants institucionals. En l'acte, el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sacre (SICPAS), Salvador Giménez, ha destacat "el valor religiós" del patrimoni cultural com a "porta d'entrada al cristianisme".
catalonia-sacra-acte

Catalonia Sacra celebrarà el desè aniversari amb un acte a Sant Pau del Camp

CATALONIA SACRA | El proper 4 d'octubre tindrà lloc un acte institucional al monestir de Sant Pau del Camp de Barcelona amb motiu del 10è aniversari de Catalonia Sacra. Així ho ha explicat el bisbe de Lleida i president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l'Art Sagrat (SICPAS), Salvador Giménez, a la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, en la primera reunió de treball de Giménez en el nou càrrec.
catalonia-sacra-biblio

Torna la visita guiada a la Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona

CATALONIA SACRA | Després d’exhaurir places l’any passat, Catalonia Sacra torna a programar una visita guiada a la Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona. La inscripció per a la visita del divendres, 9 de setembre, ja es pot fer en línia. La biblioteca disposa d'un fons bibliogràfic i documental únic amb més de 130.000 volums, des del segle XIII. Aquesta activitat proposada per l'Arquebisbat de Tarragona, dins de les activitats del desè aniversari de l’agenda de Catalonia Sacra, començarà a dos quarts de 7 de la tarda i serà conduïda per Sergi Guardiola. La inscripció té un preu de 7 euros.
bisbes-lleida-solsona-2

Els bisbes de Lleida i Solsona, nous responsables de Catalonia Sacra i Ecumenisme

GIEC | Els bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET), reunits els dies 18, 19 i 20 de juliol a Salardú, han elegit Salvador Giménez, bisbe de Lleida, com a nou bisbe president del Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS). Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya també han escollit Francesc Conesa, bisbe de Solsona, com a encarregat de les reunions dels delegats diocesans d'ecumenisme i relacions interreligioses de Catalunya.
cat

'Fes amics!', el convit de Catalonia Sacra per aquest estiu

(Catalonia Sacra) Un estiu més, Catalonia Sacra torna a convidar a visitar el patrimoni cultural de l’Església durant els mesos més calorosos. Un cop superada l’etapa més dura de la pandèmia que ha limitat molt la interacció i la socialització, aquest 2022 l’anunciat escollit és 'Fes amics!'.

Catalonia Sacra es desplega també a Tortosa

(CR/Catalonia Sacra) El proper divendres tindrà lloc l'acte de presentació pública a la diòcesis de Tortosa de Dertosa Sacra, nom que pren al bisbat de Tortosa el projecte Catalonia Sacra, una iniciativa de dinamització cultural i turística del patrimoni artístic dels bisbats amb seu a Catalunya. L'acte, que tindrà lloc a la capella de la Santa Cinta de la catedral de Santa Maria de Tortosa, estarà presidit per Enrique Benavent, bisbe de Tortosa.

L'Empordà: les esglésies entre la pedra, el cel i la mar

(Catalonia Sacra) La plana empordanesa, lloc d'unió suau entre la serralada pirinenca i la Mediterrània, mostra l'antiga petja del cristianisme en les mateixes ruïnes d'Empúries que li donen el nom. En aquest comtat d'importància cabdal en la Catalunya medieval tingueren lloc alguns dels moviments religiosos més interessants de la història de l'Església.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts