Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 27/06/2022
Galeria d'imatges

(CR) El Monestir de Montserrat ha celebrat l’ordenació diaconal del monjo Jordi Puigdevall aquest divendres al migdia. En la celebració, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha demanat al nou diaca ser un “servidor de la paraula de Déu, de l’altar, dels germans i dels més pobres i necessitats”.

En les seves paraules, Gordo també ha instat a Puigdevall ser un “servidor de l’evangelització”. Ha destacat la funció pastoral del santuari que ha dit ser “d’especial transcendència” en l’àmbit de les diòcesis de Catalunya.

Fent referència a la regla de Sant Benet, el bisbe ha destacat la humilitat com a característica del diaconat i li ha suggerit: “que la teva pregària, des d’ara, digui per a tu un servei”. En aquest sentit, ha parlat de pregar “especialment per la pau a Ucraïna i a molts altres països en guerra”. També ha demanat pregar “per les necessitats del món i de l’Església” i, concretament, “pels fruits del camí sinodal”.

Un monjo actiu, bo i constant

Sobre la tasca del diaconat i seguint l’oració col·lecta de l’ordenació de diaques, Sergi Gordo ha expressat la necessitat de ser un “monjo actiu en l’acció, bo en el servei i constant en l’oració”.

Gordo ha insistit a Puigdevall a viure aquesta nova etapa amb amor i tenint present “la imatge del bon pastor”. “Aquell que convida a celebrar amb goig que ha trobat l’ovella perduda”, ha dit. “Que sempre puguis dir amb el teu cor i amb els teus actes: El Senyor és el meu pastor, no em manca res”, hi ha afegit.

L'estola, la dalmàtica i l'evangeliari

L’administració del sagrament ha trobat el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació. Prèviament, ha tingut lloc la presentació i l’elecció de Puigdevall i l’interrogatori per part del bisbe Gordo. Posteriorment, el nou diaca ha rebut els signes propis del seu ministeri: l’estola, la dalmàtica i l’evangeliari. Uns gestos que no es veien a Montserrat des del 4 de novembre del 2017 quan va tenir lloc la darrera cerimònia d'ordenació presbiteral i diaconal.

Jordi Puigdevall i Roca va néixer a Porqueres (Girona), el 9 de gener de 1983. És llicenciat en Economia i actualment està cursant el Grau de Litúrgia al Pontifici Institut Litúrgic de Roma. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2014, va fer la professió temporal el 6 d’agost de 2016 i la solemne l’11 de juliol de 2020.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.