Vés al contingut

notícies relacionades

Puigdevall inicia el diaconat a Montserrat per ser “un servidor dels més necessitats”

(CR) El Monestir de Montserrat ha celebrat l’ordenació diaconal del monjo Jordi Puigdevall aquest divendres al migdia. En la celebració, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha demanat al nou diaca ser un “servidor de la paraula de Déu, de l’altar, dels germans i dels més pobres i necessitats”. En les seves paraules, Gordo també ha instat a Puigdevall ser un “servidor de l’evangelització”. Ha destacat la funció pastoral del santuari que ha dit ser “d’especial transcendència” en l’àmbit de les diòcesis de Catalunya.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

Mor Marc Vallès, el monjo de Poblet que “vivia l’esperança tocant de peus a terra”

(CR) Aquest dilluns al matí la comunitat monàstica de Poblet ha acomiadat fra Marc Vallès i Rovira, germà del cister mort diumenge a la infermeria del monestir. Fill de l’Empordà, tenia 84 anys i en feia 60 que vivia arrelat com a monjo a Santa Maria de Poblet. Durant molts anys va ser l’hostatger del monestir i l’ànima de les visites guiades que va recollir en una guia.

Sant Benet, missatger de pau, constructor d’unitat

(Josep Miquel Bausset- Monjo de Montserrat) És així com el papa Pau VI va definir Sant Benet, quan el 24 d’octubre de 1964, amb un Breu Pontifici, va proclamar patró d’Europa el pare de monjos. El papa Montini reconeixia en sant Benet, l’home i el monjo que va ser “mestre de civilitzacions i herald de la fe cristiana”.

Una nova botiga per celebrar el dia de la Mare de Déu de Montserrat

(CR) El Monestir de Sant Benet de Montserrat ha estrenat aquest 27 d'abril, dia de la Mare de Déu de Montserrat, una botiga virtual amb un ampli ventall de productes. Al catàleg hi podem trobar elements de decoració, confitures, licors, llibres i postals, entre d'altres. Productes "fets a casa" i amb una elaboració artesanal que els fa únics i especials.

Un monestir a les xarxes socials: el cas de Poblet

(Laura Mor –CR) Què fa que una abadia cistercenca tingui dos mil set-cents seguidors a Twitter? Quin sentit té que un monestir dediqui esforços a alimentar Facebook i organitzi un concurs fotogràfic a Instagram? Avui ens fixem en la vida del Monestir de Poblet a les xarxes socials.

“Monjos i monges hem rebut la missió de ser testimonis de vetlla”

(Abadia de Montserrat/CR) Un centenar de monjos i monges dels monestirs benedictins i cistercencs catalans han viscut aquest dimecres una jornada monàstica a Montserrat per cloure l’Any Sant de la Misericòrdia. Després d’entrar tots per la Porta Santa de la Misericòrdia de la Basílica i venerar la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, han participat en l’Eucaristia que ha presidit el pare abat Josep M. Soler.

Griselda Cos: “Que maco compartir el tresor espiritual que té cadascú!”

(Direcció General d'Afers Religiosos) És monja benedictina del Monestir de Sant Pere de les Puel·les, al barri de Sarrià, a Barcelona. Griselda Cos va néixer a Terrassa l'any 1937 ides dels 19 anys ençà ha viscut a Sarrià i també, durant 25 anys, al Santuari de Puiggraciós (Ametlla del Vallès).  Als 14 anys va tenir una experiència de Déu que la va fer decidir-se per ser monja.

panoràmica

Veure la fe