Vés al contingut

notícies relacionades

Puigdevall inicia el diaconat a Montserrat per ser “un servidor dels més necessitats”

(CR) El Monestir de Montserrat ha celebrat l’ordenació diaconal del monjo Jordi Puigdevall aquest divendres al migdia. En la celebració, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo ha demanat al nou diaca ser un “servidor de la paraula de Déu, de l’altar, dels germans i dels més pobres i necessitats”. En les seves paraules, Gordo també ha instat a Puigdevall ser un “servidor de l’evangelització”. Ha destacat la funció pastoral del santuari que ha dit ser “d’especial transcendència” en l’àmbit de les diòcesis de Catalunya.

Els monjos de Poblet se senten “avergonyits, adolorits i penedits”

(Laura Mor –CR) “Ens cal reconèixer-nos avui avergonyits, adolorits i penedits perquè el dubte plana damunt nostre, perquè potser no hem fet el bé que volem sinó el mal que no voldríem haver fet”. Així s’ha expressat l’abat, Octavi Vilà, en la missa conventual d’aquest diumenge en relació al presumpte abús a una menor que afecta un monjo de la comunitat cistercenca.

Mor Marc Vallès, el monjo de Poblet que “vivia l’esperança tocant de peus a terra”

(CR) Aquest dilluns al matí la comunitat monàstica de Poblet ha acomiadat fra Marc Vallès i Rovira, germà del cister mort diumenge a la infermeria del monestir. Fill de l’Empordà, tenia 84 anys i en feia 60 que vivia arrelat com a monjo a Santa Maria de Poblet. Durant molts anys va ser l’hostatger del monestir i l’ànima de les visites guiades que va recollir en una guia.

Mor el capellà Josep Torné, estudiós dels pares del desert

(Laura Mor –CR) Fill del Priorat, vicari de les parròquies de Sant Roc i de la Mare de Déu dels Dolors i membre de la comunitat de Santa Maria de Togores, a la ciutat de Sabadell. Aquest divendres ha mort als 64 anys el capellà Josep Torné i Cubells. Autodidacta en Bíblia, Patrística i Teologia Medieval, va dedicar diverses publicacions a l’espiritualitat dels pares del desert.

Ramon Ribera, cinquanta anys de caminar, saviesa i servei

(Josep Gordi –CR) Aquest dilluns 1 de juny en Ramon Ribera celebra cinquanta anys com a monjo de Montserrat. Tal com ha dit en una entrevista recent a la televisió de Montserrat, li agrada passar desapercebut. Malgrat el seu sincer desig, crec que és de justícia posar damunt la taula alguns dels seus valors i de les seves obres.

Montserrat acull un nou monjo

(Abadia de Montserrat) Diumenge, 9 de juny, en la Solemnitat de la Pentecosta, durant la missa conventual, a les 11h, el monjo Pau Valls signarà el seu compromís definitiu amb la comunitat benedictina de Montserrat i serà consagrat com a monjo per a la pregària del pare abat i la professió solemne. A la cerimònia, que presidirà el pare abat Josep M.

panoràmica

Veure la fe