Vés al contingut
Catalunya Religió
pasqua avellanes
La Pasqua de les Avellanes de l'any 2016 | Maristes

aina argueta -cr La Pasqua de les Avellanes dels Maristes celebra 50 anys d'existència i segueix més viva que mai. "Ens hem actualitzat de forma constant i natural", explica Pol Balaguer, membre de l'equip de Pasqua i Missió de la Fundació Champagnat dels Maristes. La celebració sempre s'ha caracteritzat per tenir un esperit jove i és així com s'ha adaptat als nous temps, motivant "la participació dels joves en la seva construcció cada any". L'11 de juny celebraran al Monestir de les Avellanes, el qual li dona nom a la festivitat, l'aniversari amb tothom que ha format part de la pasqua al llarg de la història.

"La Pasqua ha marcat la forma de fer pastoral de la institució", anuncia Balaguer. Des de Maristes expliquen que és un espai per acompanyar processos de transformació i per animar a la joventut a ser agents de canvi en el món. "Vol ser i, de fet, ha estat un espai de transformació per a moltes persones", declaren.

En el seu moment, la celebració va estar reconeguda per ser pionera en l'estil de fer pastoral, però reconeixen que no podien quedar-se només amb haver estat innovadors fa mig segle. "Això és una contínua transformació", assegura Balaguer, i la duen a terme fent partícip al jovent de la construcció compartida de l'acte. "D'aquesta forma, se la fan seva", explica.

"LA PASQUA DE LES AVELLANES Vol ser i, de fet, ha estat un espai de transformació per a moltes persones"

S'adonen que el món ha canviat i també els compromisos dels joves. Degut això, "hem actualitzat els objectius que ens marquem nosaltres", puntualitza Balaguer. Amb la premissa clara que els joves han de ser els principals actors, acompanyen als nous relleus i no busquen forçar-los. "Acceptem que els relleus són diferents, igual que la longevitat del compromís", declara.

La música com a instrument evangelitzador

Durant aquest mig segle, la Pasqua de les Avellanes s'ha convertit en un espai obert. "Hi ha molta diversitat en les persones que s'apropen a la fe", reconeix Balaguer. Fins i tot, des d'una escola marista d'Atenes, una desena de joves viatgen per Setmana Santa al monestir per participar de la trobada. Un punt que destaca el membre de la Fundació Champagnat és que "moltes han arribat a la fe de la mà de la música". I és per això que la celebració de l'11 de juny la tancarà el grup musical UBUNTU cantant cançons pròpies i les tradicionals de les celebracions maristes que tant han marcat a les diferents generacions.

"moltes PERSONES han arribat a la fe de mà de la música"

La jornada serà celebrativa, marcada de símbols i senzilla. "És un dels nostres distintius", comenta. L'església es decorarà com ho fan a pasqua i alguns moments guardaran similitud amb la Vetlla Pasqual que celebren per Setmana Santa. La Pasqua de les Avellanes d'enguany va mantenir el format original, malgrat l'aniversari imminent, i van arreplegar-se des d'alumnes i exalumnes de Maristes fins laics que participen en els seus projectes solidaris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.