Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) "Cal esdevenir factors de convivència, sense renunciar a les legítimes aspiracions, però emmarcant-les en la negociació, perquè els conflictes se superen amb acords, siguin a curt o a llarg termini". Aquesta la proposta del bisbe de Girona, Francesc Pardo, en un moment polític de "preocupació", que ha plantejat durant la missa patronal de Sant Narcís a la Basílica de la Sant Feliu.

Amb la presència de l'alcadessa Marta Madrenas i altres autoritats civil, el bisbe Pardo ha desgranat quin pot ser avui el testimoni dels cristians, també en "l'amor a les persones i al país, a Catalunya". A més de "pregar molt intensament al Senyor de la Pau i de la justícia", cal promoure "el respecte a la dignitat de la persona, de tota persona, als seus drets, al seu pensament, a les seves decisions, tot i que siguin diferents de les nostres. Tots som fill de Déu".

En la situació política actual Pardo ha convidat especialment als cristians a ser "constructors de reconciliació, de pau i de convivència amb molta serenor". I també també ha alertat de com "en situacions de conflictes i de tensions, el perill és tergiversar la veritat, convertir en enèmics els qui són diferents, limitar la llibertat i altres drets".

Viure dignament

En les demandes a favor del país, el bisbe de Girona també ha recordat els qui més pateixen, "no des de les dades fredes dels observatoris econòmics, polítics i socials". Ha posat com a exemple que "la millora econòmica que donen les estadístiques no es correspon amb la capacitat real de moltes famílies de poder viure dignament".

Aquí podeu llegir l'homilia sencera emmarcada en una cita de Sant Pau: "L’Esperit que Déu ens ha donat no és de covardia, sinó de fermesa, d’amor i de seny" i sobre el testimoni dels cristians. Malgrat les dificultats, també ha agraït el treball que fan diversos col·lectius i persones d'Església com "les escoles cristianes i l’esforç dels moviments d’educació cristiana en el temps lliure".

Els darrers anys Pardo s'ha referit diverses vegades a la situació del país també a la missa de Sant Narcís. L'any passat proposava "acompanyar, escoltar, construir ponts i treballar per la fraternitat" i fa dos any també reclamava "serenor i cercar ponts per construir”. En altres moments també s'havia manifestat a favor de consultar els catalans sobre el seu futur polític.

Aquest mateix diumenge a Montserrat hi ha hagut aplaudiments a l'homilia que demanava pau i dignitat i criticava la resposta del govern espanyol. Divendres, des de Roma, el cardenal Joan Josep Omella va fer el primer pronunciament episcopal dels bisbes de Catalunya després dels fets del 27 d'octubre expressant dolor i demanant que s'evités la confrontació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.