Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) En el marc de l’homilia de la Missa Solemne de Sant Narcís, que ha tingut lloc aquest matí a la Basílica de Sant Feliu de Girona, el bisbe Francesc Pardo ha reflexionat sobre el testimoniatge de l’Església de Girona i el paper dels cristians en la societat actual, especialment a la llum del que ha estat l’Any Jubilar de la Misericòrdia, que al bisbat de Girona es clourà oficialment el proper 13 de novembre.

Després d’afirmar que «sovint els mateixos creients som els més crítics amb la nostra Església [...] i oblidem o no valorem suficientment la missió i el servei que oferim cada dia», ha remarcat la transcendència i la vigència del seu missatge i del seu testimoniatge. En aquest sentit, davant les autoritats que hi han assistit –entre elles el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas–, i de la multitud de fidels que s’han aplegat a la celebració, ha explicat que, comunicant i vivint l’Evangeli des de múltiples i diverses responsabilitats pastorals i socials, els cristians «contribuïm a forjar una societat molt millor, fonamentada en la justícia, en la llibertat i en la pau».

D’altra banda, ha remarcat també el compromís de l’Església a «caminar amb els ciutadans de cada poble, vila o ciutat, esforçant-se per compartir alegries, tristeses, preocupacions, projectes [...] No és la nostra missió, com a Església, dirigir i orientar el nostre poble per les opcions polítiques que ha d’escollir, però sí acompanyar, escoltar, construir ponts i treballar per la fraternitat, perquè és lícit que els ciutadans manifestin diverses opcions segons la seva ideologia, sempre que sigui per cercar el bé comú per al poble i amb el poble».

Finalment, Francesc Pardo ha fet referència a alguns dels reptes que plantegen les persones i la societat d’avui, així com a les actituds amb les que cal afrontar-los i amb les que cal ajudar a descobrir que l’Evangeli de Jesús és la millor notícia i la millor proposta per a la vida: generant complicitats amb el món de la ciència i la cultura contemporànies; estimant segons l’evangeli: servint, ajudant, perdonant; celebrant la fe i pregant per tothom.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.