Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) Primer pronunciament episcopal després de la declaració d'independència del Parlament i de l'aprovació del 155. L'arquebisbat de Barcelona ha difós aquest divendres al vespre un audio del cardenal Joan Josep Omella en el que declara que "estimo Catalunya i Espanya, demano al Senyor que no hi hagi confrontació”. Omella ha fet aquesta declaració des de Roma on participa en un simposi internacional sobre el futur de la Unió Europea i la contribució del cristianisme organitzat pels la Comissió Episcopal dels bisbes de la Unió Europea i la Secretaria d'Estat del Vaticà.

En una breu declaració Omella afirma que "com a pastor de Barcelona comparteixo el dolor i el sofriment de la gent. El meu cor plora amb ells". Per això, diu que "desitjo i demano al Senyor que ens ajudi a evitar la confrontació i a construir un futur en pau".

L'arquebisbe assegurat també que "després dels dos anys que porto a la diòcesi de Barcelona puc dir que estimo profundament Barcelona i Catalunya. Són gent meravellosa. I estimo també Espanya i estimo l'Europa a la qual pertanyem, on jo he rebut les meva formació sent jove a França i a Bèlgica".

Omella és per ara l'únic bisbe de Catalunya que s'ha pronunciat sobre la crisi política d'aquest divendres. Aquesta setmana hi va haver reunió dels bisbes catalans i es va optar pel silenci després de les notes episcopals de finals de setembre en demanda de diàleg i restar a l'espera d'esdeveniments.

D'altra banda, el secretari general de la Conferència Episcopal, José María Gil Tamayo, ha expressat al Twitter la seva "oració i dolor pels esdeveniments d'avui" i ha demanat "el respecte de l'Estat de Dret i de la Constitució asseguren la nostra convivència en pau ".

La trobada on participa Omella serà clausurada pel aquest papa Francesc dissabte a la tarda. En les sessions s'hi han trobat alts representants de la Unió Europea com el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, El tema català no s'ha tractat directament però s'hi ha fet referència com un problema que afecta la integritat del projecte europeu. Omella ha estat l'únic bisbe de Catalunya que hi ha assistit amb representants episcopals de 28 països europeus i la cupula de la Secretaria d'Estat encapçalada per Pietro Parolin.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.