Vés al contingut

notícies relacionades

laudate-deum-pollu

'Laudate Deum': obrir els ulls i deixar de negar l'evidència

JOSEP GORDI –CR | El Sant Pare Francesc ha tret a la llum aquest dimecres l’exhortació apostòlica 'Laudate Deum'. Ell mateix havia anunciat que l’estava escrivint i que era una continuació de l’encíclica 'Laudato Si'' i l’ha acabat vuit anys després de la publicació de la primera. Un cop llegit el text, hom té la impressió que el Sant Pare ha donat un cop de puny damunt de la taula per dir-nos que obrim els ulls i que deixem de negar les evidències.

papa-laudate-deum-publica

El Papa publica 'Laudate Deum', un crit a respondre davant la crisi climàtica

CR | La crisi climàtica, la debilitat política internacional i els fracassos de les darreres conferències sobre els climes. Són els temes que centren la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. El pontífex l'ha publicat aquest dimecres donant continuïtat a l'encíclica 'Laudato Si'', publicada l'any 2015. El text és un crit a respondre a la crisi climàtica del planeta: "No estem reaccionant prou, estem prop del punt de ruptura".

Càritas Internacional fa una crida a la unitat per afrontar la crisi climàtica

(Càritas) Amb motiu de l’inici de la Cimera pel Clima COP25 a Madrid, Càritas Internacional ha fet públic el següent missatge dirigit als delegats presents a la Cimera.

Missatge de Càritas sobre canvi climàtic

Fa poc més d’un mes que va acabar al Vaticà un sínode sense precedents per a l’Amazònia. Ara, la comunitat catòlica mundial està expectant davant una altra conferència clau per al futur del nostre planeta i de la humanitat.

Les migracions invisibles

(Anna Sangrà - Justicía i Pau) A la dècada dels 2000 començàvem a parlar del concepte “canvi climàtic”, als 2010 era el torn dels gasos d’efecte hivernacle i els efectes que tindrien en la biosfera: la conservació de les espècies, la qualitat de l’aire, l’augment de la temperatura… Arribades al tombant d’una nova dècada hem aconseguit el consens científic i social que el canvi climàtic és una realitat. I ara, què fem?

panoràmica

Veure la fe

podcasts