Vés al contingut

notícies relacionades

papa-laudate-deum-publica

El Papa publica 'Laudate Deum', un crit a respondre davant la crisi climàtica

CR | La crisi climàtica, la debilitat política internacional i els fracassos de les darreres conferències sobre els climes. Són els temes que centren la nova exhortació apostòlica del papa Francesc 'Laudate Deum'. El pontífex l'ha publicat aquest dimecres donant continuïtat a l'encíclica 'Laudato Si'', publicada l'any 2015. El text és un crit a respondre a la crisi climàtica del planeta: "No estem reaccionant prou, estem prop del punt de ruptura".

El santuari de l’Eremo delle Carceri, darrera les passes de sant Francesc d’Assís

(Josep Gordi –CR) Un dels santuaris naturals més impactants d’Itàlia, tant pel que fa a la seva bellesa com per la seva càrrega espiritual és l’espai anomenat: Eremo delle Carceri. En italià carceri significa retir. Per tant, ho podem traduir com el lloc de retir dels eremites. La història d’aquest indret comença l’any 1225 quan sant Francesc d’Assís aconsegueix el permís per a ell i els altres germans franciscans per poder retirar-se a meditar isoladament en aquest espai.

Nova campanya ‘La conversió ecològica és possible’

(Justícia i Pau) Una vintena d’entitats eclesials llancen el proper dimarts 1 de juny a les 18 h una campanya conjunta amb el lema ‘La conversió ecològica és possible’. S’han agrupat sota el nom de Xarxa Laudato si’ i fa mesos que treballen de forma coordinada. Amb aquesta campanya de sensibilització assenyalen bones pràctiques vinculades amb l’encíclica Laudato si’ i a favor d’una ecologia integral.

“Defensem els vincles”, diu la Fratelli tutti

(Laura Mor –CR) Una encíclica clara, que s’entén, que reivindica el vincle universal entre les persones. Fratelli tutti neix d’un somni, però és una encíclica realista, que no estalvia ni una sola coma d’entrebancs i dificultats a l’hora de viure els principis de l’evangeli.

‘Fratelli tutti’, una veu a fer ressonar

(Eduard Rey -CR) L’Encíclica ‘Fratelli tutti’ del Papa Francesc ha generat polèmica, segons llegeixo en alguns mitjans. Alguns han dit que el Papa és comunista... Res de nou sota el sol: diuen que quan Lleó XIII va publicar la primera encíclica de temàtica social, la ‘Rerum Novarum’, l’any 1891, n’hi va haver que es van organitzar per pregar per la conversió del Papa.

‘Fratelli Tutti’, el compendi del món que voldria Francesc

(CR) Per saber què pensa el papa Francesc dels principals temes de la doctrina social de l’Església, les relacions internacional, la justícia social, la immigració, la resolució de conflictes, la gestió política... cal llegir ‘Fratelli Tutti’. Francesc ha signat la nova encíclica aquest dissabte sobre la tomba de Sant Francesc a Assís. El text íntegre s’ha fet públic aquest diumenge.

panoràmica

Veure la fe