Vés al contingut

notícies relacionades

COP27-laudatosi

El Moviment Laudato si' donarà a conèixer l'encíclica del Papa a la COP 27

MOVIMENT LAUDATO SI' | Comença la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP 27). "Una nova oportunitat per als catòlics per cuidar la creació i assolir un acord per al món", diuen des del Moviment Laudato Si'. La conferència s'ha inaugurat aquest diumenge i s'allargarà fins al 18 de novembre.
carme-llasat

Carme Llasat: “Recomanaria a tots els joves fer com a mínim un camp de treball en la seva vida”

Ramon Bassas –CR | Amb la Carme Llasat parlar del temps que farà no és cap banalitat ni cap excusa quan no saps què dir, a l’ascensor. La seva feina consisteix, sobretot, “a millorar la prevenció i gestió enfront d'incendis, aiguats, gelades, sequeres, i pedregades, i per conscienciar sobre el canvi climàtic i la sostenibilitat”, m’explica. Ho fa a les classes adreçades a alumnes de grau i màster com a catedràtica de Física de l’Atmosfera a la Universitat de Barcelona, en la coordinació del grup de recerca de Meteorologia i, des de fa gairebé trenta anys, al grup de recerca d’Anàlisi de Situacions Meteorològiques Adverses, GAMA, que dirigeix.
papa-creacio

El Papa demana “l'aplicació efectiva” de l'Acord de París pel canvi climàtic

Moviment Laudato Si' | El papa Francesc ha assegurat que la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27) representa "una oportunitat per impulsar una aplicació efectiva de l'Acord de París". Així ho deixa escrit en el missatge per al Temps de la Creació que ha presentat l'Oficina de Premsa del Vaticà aquesta setmana. 

La “col·laboració multireligiosa” centra la preparació del Fòrum Internacional d'Espiritualitat

(Manresa 2022) Coincidint amb el Dia de la Terra, la plataforma més gran del món de lideratge multireligiós, Religions for Peace (RfP), i l'Ajuntament de Manresa han organitzat unes jornades de preparació del Fòrum Internacional d'Espiritualitat que tindrà lloc a Manresa aquest novembre. La secretària general de RfP, Azza Karam, ha parlat de les institucions religioses i ha assegurat que "són una aliança per salvar el planeta".

Marxa gabrielista pel clima

(CR) Alumnes i professors de l’Escola Sant Gabriel de Barcelona han sortit al carrer per fer explícit el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. Aquest dijous a la tarda han organitzat una marxa conjunta coincidint amb la Setmana de la Ciència i la cimera de Glasgow, la COP26, que ha tingut lloc les darreres setmanes.

panoràmica

Veure la fe

podcasts