Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El president de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella, ha demanat aquest dijous respecte per les persones en el cas del bisbe de Solsona, Xavier Novell. Omella s'ha pronunciat davant els mitjans després de la presentació oficial de les línies pastorals pels propers quatre anys de la CEE. 

Aquest pronunciament explícit del cardenal és el primer que fa un membre de l'episcopat espanyol i català. El bisbe de Vic i actual administrador apostòlic de Solsona, Romà Casanova, va demanar pregar per Novell en la seva carta a la diòcesi, i durant la missa de festa major de dimecres a Solsona. 

Omella davant la premsa ha demanat també no fer del cas Novell "una novel·la morbosa" i deixar de "destruir les persones" ja que, creu, "s'ha de respectar la intimitat de les persones" i entendre "les raons personals de cadascú". 

El cardenal també ha reconegut que no en sabia res i que el mateix dia de fer-se pública la renúncia li va enviar un correu electrònic a Novell oferint-li ajuda. Omella ha expressat que comparteix el dolor de la seva família i de la comunitat de Solsona que, afirma, "ha quedat molt tocada". 
 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.