Vés al contingut

notícies relacionades

Conesa: “Un bon bisbe s’encarnarà en la terra on va”

(Jordi Llisterri/Laura Mor –CR/Solsona) La diòcesi de Solsona ha quedat marcada pel bisbe Xavier Novell. Tant per la seva etapa episcopal amb una renovació pastoral a vegades audaç, a vegades polèmica, com sobretot per la seva accidentada sortida. Però Solsona és molt més que el bisbe Novell.

Conesa prendrà possessió com a bisbe de Solsona aquest dissabte

(CR) El nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa, prendrà possessió del càrrec aquest dissabte al migdia a la Catedral de Solsona. Ho farà acompanyat del nunci apostòlic, l'arquebisbe Bernardito Auza, i els arquebisbes i bisbes catalans. La catedral obrirà al públic dues hores abans de la celebració que serà retransmesa pel canal de Youtube del bisbat de Solsona i pel canal de televisió 13TV. 

Conesa, bisbe de Menorca, nou bisbe de Solsona

(CR) Francesc Conesa Ferrer. Nou bisbe valencià a Catalunya i nou bisbe de Menorca que és traslladat a Catalunya. Aquest dilluns al migdia la Santa Seu ha fet públic el nomenament del nou bisbe de Solsona que substitueix Xavier Novell, després de la seva renúncia d’aquest agost.

2021, l’any de la renúncia de Novell i de l’estel de la Sagrada Família

(CR) La notícia de l’any 2021 ha estat sens dubte la renúncia del bisbe Xavier Novell. Ho demostra el rànquing dels articles més llegits. L’encapçala l’opinió del periodista Jordi Llisterri publicada just després de la sorpresa pel comunicat del bisbat de Solsona amb la renúncia de Novell.

El bisbat de Solsona confirma la suspensió del bisbe Novell

(CR) Aquest dissabte el bisbat de Solsona ha emès una nota informativa en què confirma que Xavier Novell queda suspès de les seves funcions com a bisbe. Així ho marca el Codi de Dret Canònic, en cas que un clergue es casi. La nota arriba dinou dies després que es conegués el casament per via civil de Novell amb la seva parella.

Omella demana sobre Novell "no destruir i respectar les persones"

(CR) El president de la Conferència Episcopal Espanyola i cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella, ha demanat aquest dijous respecte per les persones en el cas del bisbe de Solsona, Xavier Novell. Omella s'ha pronunciat davant els mitjans després de la presentació oficial de les línies pastorals pels propers quatre anys de la CEE. 

Què vol dir penjar els hàbits?

(CR) El 23 d’agost el bisbe de Solsona, Xavier Novell, feia pública a través d’un comunicat la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi per motius “estrictament personals”. Aquest diumenge diversos mitjans digitals publicaven que Novell “ha penjat els hàbits” perquè s’ha enamorat d’una dona. Un element clau en aquest cas és la projecció pública que ha tingut Novell.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

MONOGRÀFIC