Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(NHE) Aquest dijous a les 12 del migdia s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra del nou edifici del Nhe (Nou hospital evangèlic). El nou Hospital estarà ubicat al carrer Ciutat de Granada, 108-110, i està previst que estigui en ple funcionament el primer trimestre de 2023. Serà un Centre d’Atenció Intermèdia i cobrirà assistencialment els districtes de Sant Martí i Ciutat Vella, contribuint a eliminar les desigualtats d’accés de serveis sociosanitaris als veïns i veïnes de Litoral Mar.

L’acte de col·locació de la primera pedra del nou Nhe ha reunit a nombroses personalitats, professionals de l’àmbit sanitari i convidats d’honor. L’esdeveniment ha comptat amb la representació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la mà del gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, Jaume Estany, i de l’Ajuntament de Barcelona, per part de Joan Ramon Riera, regidor d'Infància, Joventut, Persones grans i Persones amb discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona.  

Els parlaments de les personalitats han anat en relació a posar en valor la rellevància de la construcció d’un nou hospital en aquesta zona. Com ha apuntat el Gerent del Consorci Sanitari de Barcelona Jaume Estany “els districtes de Ciutat Vella i Sant Martí estan d’enhorabona, amb l’ampliació de les obres de l’Hospital del Mar i la construcció d’aquest Hospital d’Atenció Intermèdia, que cobrirà el dèficit assistencial de la zona i donarà suport a l’Atenció Primària i al propi del Hospital del Mar”.

Riera s’ha sumat a la felicitació afegint que “el dia d’avui és la culminació d’un procés llarguíssim i que ens porta a bon port en un moment en el qual estem molt necessitats de bones notícies, en especial de l’àmbit sanitari”.

Segons Francisco Mira Moya, president del Patronat de la Fundació Nhe “el nou Hospital mantindrà els valors evangèlics que fonamenten la nostra institució i la seva manera de tractar l’assistència sanitària, basada en la cura integral, on persones cuiden de persones”. En aquesta línia, el Riera ha fet èmfasi al fet que “quan una persona està a l’hospital, hem de ser conscients que no és només que hi roman, hi està, sinó que hi viu, i és tasca de tots fer que hi visqui en plenitud”.

L’esdeveniment ha estat especialment emotiu amb la presència de diferents testimonis que van estar a la posada de la primera pedra de l’edifici on l’hospital està ubicat actualment, al barri de Gràcia, l’any 1969. Entre ells Armand Urrutia que va exercir durant més de 40 anys com a metge cirurgià del Nou hospital evangèlic, a més de ser-ne director i ara patró honorífic

El nou edifici

L’Hospital, ubicat al seu icònic edifici del carrer Camèlies al barri de Gràcia, canviarà la seva seu per aquest nou edifici ubicat en una superilla al 22@ (districte de Sant Martí), concretament al barri del Parc de la Llacuna i Poblenou, al carrer Ciutat de Granada, 108-110.

El nou Hospital serà un Centre d’Atenció Intermèdia innovador de 10.000 m2, amb 190 llits i capacitat per atendre 2.500 pacients en hospitalització. També compatarà amb un espai ambulatori ampli a la planta baixa.

El nou centre sociosanitari de la zona litoral Mar estarà principalment destinat a persones amb patologies cròniques complexes, necessitats de rehabilitació intensiva, control clínic continu, necessitats neurològiques i psicogeriàtriques o d’acompanyament a final de vida. Jaume Estany ha mencionat: “és molt important la funció dels hospitals l’atenció intermèdia pel seu paper clau que té a veure amb l’envelliment i les cures creixents que tindrà la societat”.

Inversió i patrimoni propi

En la seva intervenció, Jaume Estany ha apuntat que “el que celebrem avui surt d’un pacte de ciutat entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per tirar endavant una sèrie d’infraestructures assistencials i avui aquest pacte és una realitat”.

La inversió total del projecte serà de 17 milions d’euros. La Fundació Nhe ha venut tot el seu patrimoni al barri de Gràcia i s’ha hipotecat durant els propers anys per construir el nou Hospital en un terreny de concessió administrativa al Poblenou. Una operació motivada per la missió que té el Nou hospital evangèlic de servir a la ciutat.

Com ha recalcat el Gerent del Consorci Sanitari de Barcelona, “la Fundació sacrifica el seu patrimoni per tirar endavant la seva missió de compromís amb la ciutat de Barcelona i amb el benestar de les persones, i això té un valor extraordinari”.

Compromís històric amb la ciutat de Barcelona

El Nhe està fermament vinculat al teixit sanitari de la ciutat i en concert amb la sanitat pública des del 1976. El Nou hospital evangèlic es va crear el 1879 amb el compromís social d'atendre la salut de les persones de forma integral. Al llarg dels més de 140 anys d'història, l'Hospital s'ha convertit en una Fundació bolcada al benestar, i en els últimes decades especialment, de la gent gran. Amb aquest nou edifici, el Nhe reafirma el seu compromís amb la cura integral de les persones i la ciutat de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.