Vés al contingut

notícies relacionades

pifarre-entrevista-sant-joan-deu-0

Josep Pifarré: “La medicina sense la part humanista queda coixa”

GLÒRIA BARRETE –CR | L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu nomenava fa unes setmanes Josep Pifarré com a nou director corporatiu de planificació assistencial. Un càrrec de nova creació que té com a objectiu generar sinèrgies entre els vuitanta centres que l’Orde Hospitalari té repartits per tot el territori espanyol.

Doctor Padrós: “Si no es fan arribar les vacunes als països pobres, no ens en sortirem”

(Jordi Llisterri –CR) La necessitat de sortir-ne tots junts ha estat la idea central que ha obert el congrés sobre les conseqüències de la Covid-19 que organitza aquesta setmana l’Ateneu Universitari Sant Pacià. El congrés ‘La crisi global del coronavirus: ferides i esperances’ ha convidat vuit experts en l’àmbit sanitari, econòmic, geopolític, social, antropològic, mediambiental, tecnològic i educatiu.

Vall-llossera: “Hem fet front a la Covid-19 però no hem garantit el dret a la salut”

(Ignasi Escudero –CR) La sala d’actes de Cristianisme i Justícia ha fet un “ple covid” –un terç de l’aforament– per donar la benvinguda a la nova edició dels Dilluns dels Drets Humans en un format presencial reduït i amb emissió en línia en directe. El silenci interessat del públic ha evidenciat que la nova normalitat conserva moltes inquietuds de l’antiga.

La Fundació Pere Tarrés presenta un llibre sobre la salut i la vulnerabilitat social

(Fundació Pere Tarrés) La posició social de les persones pot arribar a definir una exposició a més problemes de salut i a menys accés a recursos per combatre’ls. Als darrers temps de crisi aquest problema s’ha vist agreujat fins a punts d’exclusió residencial. Algunes persones pateixen malalties mentals desateses pel propi sistema sanitari. Les dones es veuen exposades a discriminacions diverses de manera diària, i algunes a la violència masclista, que és ja un problema real de salut pública.

Francesc Palau: “Volem dotar Sant Joan de Déu d'un caràcter científic potent”

(Sant Joan de Déu) El doctor Francesc Palau va assumir el paper de director del recent Institut de Recerca Sant Joan de Déu el juliol de 2015. Sant Joan de Déu li ha donat l'oportunitat de realitzar el projecte científic que ell desitjava: combinar l'assistència a l'hospital amb la investigació bàsica/clínica en l'àmbit de les malalties rares.

panoràmica

Veure la fe