Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(URL) L’art de governar rectament la polis i l’art de governar la casa amb el fonament de les Humanitats i la Filosofia. Aquesta és la proposta acadèmica del nou grau en Filosofia, Política i Economia que iniciarà la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull (URL) a partir del curs 2018-2019. El grau s’organitza conjuntament per part de tres universitats del Campus d’Excel·lència Regional Europeu amb la màxima qualificació —Aristos Campus Mundus: Universitat Ramon Llull, Universitat Pontifícia Comillas i Universitat de Deusto— i es presentarà en una Jornada de portes obertes el 18 d’abril a les 18.30 h a la mateixa facultat.

«Aquest grau obre nous horitzons professionals a aquells estudiants que vulguin exercir la ciència política o econòmica amb un sòlid fonament antropològic i ètic», sosté el degà de la Facultat de Filosofia-URL, Jaume Aymar. El grau neix en un context sociopolític amb reptes planetaris i sobreabundància de situacions complexes i té per finalitat habilitar els alumnes per a l’anàlisi, comprensió i realització de propostes a partir d’una visió holística.

El nou grau FIPE entronca amb la tradició de les universitats anglosaxones i s’imparteix en algunes de les més prestigioses universitats mundials (Yale, Pennsylvania, Hamburg...); de fet, diversos líders mundials com David Cameron, Benazir Bhutto o el pensador Isaiah Berlin, han estudiat aquesta titulació a universitats com Oxford, Durham o Yale.

El nou grau facilita l’adquisició d’habilitats útils per al desenvolupament de diferents carreres i activitats professionals com ara assessor i consultor sociopolític, analista sociopolític, gestor d’organitzacions públiques i privades, política, periodisme, indústria, educació, direcció d’empreses, consultoria i relacions públiques, serveis diplomàtics, governs autonòmics i locals, organismes internacionals.

Pla d’estudis del grau

El grau consta de quatre cursos acadèmics de 60 crèdits cadascun (240 crèdits ECTS total) i es realitza en modalitat semipresencial a la Facultat de Filosofia-URL. En el darrer curs s’inclou un itinerari formatiu en filosofia. La Facultat de Filosofia-URL està ubicada al centre de Barcelona —edifici del Seminari Conciliar de Barcelona—, compta amb una de les millors biblioteques del país (Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona) i es caracteritza pel tracte personalitzat entre professors i estudiants, fet facilitat al tractar-se de grups reduïts i a l’excel·lència del professorat.