Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Amb 114 sacerdots, 21 novicis i 73 seminaristes, la provincia claretiana de l'est de Nigèria és una de les més grans de la congregació a l'Àfrica. En el marc d'una societat secularitzada, compten amb una Església jove, mobilitzada, vinculada a la missió, i el laicat hi juga un paper fonamental i, des de la congregació, s'hi dediquen molts recursos.

En aquesta entrevista, el claretià nigerià Antony Igbokwe explica les principals aportacions que els claretians poden fer al seu país d'origen, on predominen els musulmans al nord i els cristians al sud. Pel que fa al conflicte obert per alguns opuscles fonamentalistes, que volen imposar l'islam com a religió d'Estat, diu que com a cristians poden generar espais de trobada: “Els claretians podem acompanyar un procés de diàleg interreligiós sa”.

Després de fer experiència missionera a l'Àfrica –sis mesos en una parròquia a Nigèria i quatre mesos a Guinea Equatorial–, Igbokwe va estudiar teologia a Madrid. Avui treballa a Zurich, Suïssa, en una missió amb cinquanta anys d'història que atén immigrants espanyols i, sobretot, provinents de l'Amèrica Llatina.

En el vídeo afirma que els claretians europeus tenen clar el repte d'atreure els joves i considera que la clau està en anar allà on són les joves i “pensar una nova manera de ser església, fidels a l'evangeli”.

Aquest jove religiós se suma als testimonis que estem presentant aquesta Setmana Santa de l’Església a Llatinoamèrica, Àfrica i Àsia, i que vam recollir en una recent trobada internacional dels Claretians a Vic.