Vés al contingut

notícies relacionades

Salvador Pié: “El Sínode demana apropar-se a la gent”

(Jordi Llisterri – CR) Un Sínode plenament conciliar i amb una creixent consciència que l’Església ha d’estar atenta a les noves realitats. Aquest és el diagnòstic que fa del recent Sínode de Bisbes sobre la Nova Evangelització el teòleg Salvador Pié, que com a expert ja ha participat en dues assemblees sinodals.

Proposicions del Sínode de Bisbes sobre la Nova Evangelització

58 proposicions aprovades pel Sínode de Bisbes sobre la Nova Evangelització, en la versió catalana que ha traduït el claretià Pere Codina. Sínode dels bisbes. XIII Assemblea General Ordinària (2012) La Nova Evangelització per a la transmissió de la fe cristiana INTRODUCCIÓ Proposició 1:   Documents que s’han presentat al Sant Pare

Sistach: "Barcelona està en el camí marcat pel Sínode"

(CR) En el moment de tancar el Sínode de Bisbes el cardenal Lluís Martínez Sistach fa un primer balanç en el que remarca la sintonia del treball pastoral de Barcelona amb les línees marcades per la nova Evangelització. En aquesta entrevista enregistrada a Roma per l’Arquebisbat de Barcelona, el cardenal destaca la universalitat del Sínode, el seguiment intensiu que n’ha fet Benet XVI i el to propositiu de la Nova Evangelització.

El Sínode i la necessitat d’un canvi i d’una adequació a les noves situacions del nostre món

(Salvador Pié - CR). Després de les intervencions a l’aula, la segona i última part del Sínode s’ha desplegat en dos moments. Primer el treball molt viu i dinàmic d’onze grups lingüístics per redactar unes proposicions operatives a presentar al papa Benet XVI,. Son les propostes que el papa té present en el Document corresponent a aquest Sínode que acostuma a publicar-se un any i mig després de la seva conclusió; per tant es tracta d’un text més intern del Sínode.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe