Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Jordi Llisterri CR) “Quan se’ns convida i se’ns reconeix un paper en l’àmbit cultural i del pensament, se’ns està dient que la teologia no és una ventafocs”. És la reflexió del degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, després de participar aquesta setmana en la presentació del document Unes humanitats amb futur. Un text promogut conjuntament per la Facultat i la màxima institució acadèmica del país, l’Institut d’Estudis Catalans.

En la presentació a la premsa del document, el president de l’IEC, Joandomènec Ros, va explicar que no havia de sorprendre aquesta col·laboració entre “dues cases de cultura, de recerca i de ciència”. També respon a l’obertura que va iniciar l’anterior president, Salvador Giner, i a la relació personal amb teòlegs que també són membres de l’IEC.

La catedràtica Victòria Camps també va explicar que aquesta “no és una qüestió de creients o no creients” sinó que “el coneixement cultural religiós és bàsic per entendre la cultura i l’art” i és “un dels pares de la nostra cultura”. El físic i poeta David Jou va remarcar la importància de les humanitats en la seva dimensió més pràctica: “Millorar el món d’avui no és una qüestió de més tecnologia que d'humanitats. Perquè sense una engruna més de tecnologia la societat ja podria millorar moltíssim”.

En aquest vídeo Armand Puig relata perquè la Facultat ha protagonitzat també aquest document que reclama que les humanitats mantinguin la centralitat que mereixen en el món educatiu, cultural i social i que ha obtingut el suport de 400 intel·lectuals.