Vés al contingut

notícies relacionades

L'homenatge a Pere Tena glossa el seu magisteri i ministeri litúrgic

(GIEC) Aquest dimecres ha tingut lloc, a l’Aula Magna de la Facultat de Teologia de Catalunya, en l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, l’acte acadèmic en memòria del doctor Pere Tena i Garriga (1928-2014), bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, traspassat el proppassat 10 de febrer als 85 anys d’edat.

L’IEC i la Facultat de Teologia reivindiquen conjuntament més cultura humanística en l’educació

(CR) Aquest dijous es presentarà públicament el document “Unes humanitats amb futur”, promogut per la Facultat de Teologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. El text pretén alertar a la societat sobre com les mancances funcionals i personals en humanitats afebleixen el patrimoni cultural i deterioren el diàleg de la cultura pròpia amb les altres cultures del món. Per això, reclama una presència més viva de les humanitats en la formació dels joves.

Els fruits de 30 anys de diàleg ciència-fe, a l’abast de tothom

(FTC) La Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), amb el patrocini del Pontifici Consell de la Cultura del Vaticà, engega, a partir del mes d’octubre, el primer curs online en l’àmbit catòlic que posa a l’abast els fruits més madurs del diàleg ciència-fe en els darrers 30 anys. Gràcies a aquest diàleg, els alumnes faran créixer la comprensió de la teologia, a la vegada que dóna molt bones referències ètiques a la ciència per estar sempre al servei dels homes i les dones.

Les causes de la crisi

(FTC) La Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), per mitjà del Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE) del Departament de Teologia Moral, organitza dilluns 11 i dimarts 12, de 19 a 21h, les VI Jornades d’Ètica i Món Contemporani, que enguany tractaran el binomi Economia del desig, economia de la necessitat. Amb aquestes sessions, que tindran lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, es vol contribuir a l’anàlisi de l’activitat econò

Veure la fe