Vés al contingut

notícies relacionades

Andrea Riccardi: “Francesc ha encarnat la represa del somni conciliar”

(Jordi Llisterri –CR) “L’Església no vol salvar individualment l’home, sinó que vol constituir un poble”. Segons l’historiador italià Andrea Riccardi aquesta ha de ser la resposta de l’Església davant la globalització. Una resposta que es troba en el Concili Vaticà II quan defineix “l’Església com a poble i comunitat”. Un missatge que ha rellançat el papa Francesc: “la paraula poble ha tornat al nostre llenguatge”.

El Vaticà aprova la creació de la Facultat Antoni Gaudí

(Facultats Eclesiàstiques de Catalunya) El cardenal Zenon Grocholewski, prefecte de la Congregació per a l’Educació Catòlica, ha signat aquest dijous al migdia a Barcelona el decret de creació de la Facultat Antoni Gaudí d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG), impulsada des de l’Arquebisbat de Barcelona.

La 'Ressurrecció', de Dettoni, de Barcelona a Singapur

(Ramon Bassas –CR) “La parròquia de Sant Ignasi de Singapur havia adquirit a principis de 2013 una ampliació de 90 cm de la meva obra ‘Maria’, tallada en marbre de Sivec i desitjaven tenir també una escultura de la ‘Ressurrecció’, com ells van dir, ‘esculpida de la mateixa mà’”.

L’IEC i la Facultat de Teologia reivindiquen conjuntament més cultura humanística en l’educació

(CR) Aquest dijous es presentarà públicament el document “Unes humanitats amb futur”, promogut per la Facultat de Teologia de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. El text pretén alertar a la societat sobre com les mancances funcionals i personals en humanitats afebleixen el patrimoni cultural i deterioren el diàleg de la cultura pròpia amb les altres cultures del món. Per això, reclama una presència més viva de les humanitats en la formació dels joves.

Sacrosantum Concilium, posar en relleu la bellesa de la litúrgia

(CET) A la Sala d’Actes del Seminari Conciliar de Barcelona s'ha commemorat els 50 anys de l’aprovació de la Constitució  Sacrosantum Concilium sobre la Sagrada Litúrgia del Concili Vaticà II. La Sacrosantum Concilium, aprovada el 4 de desembre de 1963, va ser la primera constitució conciliar.

panoràmica

Veure la fe