Vés al contingut

notícies relacionades

joan maragall

Fundació Joan Maragall: “Col·laborar amb altres entitats ens ha permès arribar a més gent”

AINA ARGUETA -CR | "La transmissió religiosa, humanística i cívica no van separades, moltes vegades comparteixen problemes", manifesta David Jou, president de la Fundació Joan Maragall. Durant aquest curs l'organització ha centrat els seus espais de reflexió en la relació dels humans amb la natura posant èmfasi en les urgències del canvi climàtic, col·laborant amb diverses entitats. "Hem procurat fer activitats en col·laboració i anar obrint-nos a altres àmbits, sempre amb la presència cristiana en la cultura com a denominador comú", detalla Jou.
lliçó-inaugural-maragall-00

“La Fundació Joan Maragall és clau en el diàleg amb la cultura allunyada de l’Església”

FUNDACIÓ JOAN MARAGALL | El Saló d’Actes del Seminari Conciliar de Barcelona ha acollit aquest dilluns l’acte d’inauguració oficial del curs 2022- 2023 de la Fundació Joan Maragall (FJM). En la seva intervenció, el president de la FJM, David Jou, ha destacat el paper de l’entitat com a “pont de diàleg” amb la “cultura laica allunyada de l’Església”.
Espectacle Del Caos a L'extasi

L’univers poètic de David Jou arriba al Teatre Gaudí com a espectacle de dansa

GLÒRIA BARRETE -CR | Del caos a l’èxtasi és l’espectacle de dansa que del 21 al 25 de setembre es podrà veure representat al Teatre Gaudí de Barcelona. Un espectacle que sorgeix a partir de l’univers poètic del físic i poeta David Jou i que està dirigit per l’actor Jordi Coromina i el coreògraf i ballarí Francesc Bravo.

Francesc Torralba o la filosofia per transformar el món

(Jordi Llisterri –CR) Assossegar-se, meravellar-se, indagar, dialogar, criticar, decidir, i transformar. Aquests són els set moviments que demana l’exercici filosòfic i que va exposar aquesta setmana Francesc Torralba en l’acte d’ingrés a la Reial Acadèmia de Doctors.

"El científic amb bagatge cultural sempre s'ha preguntat pel sentit de l'existència"

(Laura Mor –CR) Després de treballar durant més de vint anys al món financer, l'economista Alejandro Rubio ha decidit abandonar l'assessoria on treballava i engegar un projecte propi per fer divulgació científica i cultural. Amb un gir de 180 graus, aquest científic amateur apassionat per l'astronomia i les humanitats, ha obert les portes del Centre Cultural Galileu al carrer Muntaner de Barcelona.

panoràmica

Veure la fe