Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jordi Llisterri –CR/Tarragona) “En una societat que s’interroga sobre els valors, presentem gent fidel i amb valors. Estem cansant de tantes persones que canvien de jaqueta, o que es corrompen. Una democràcia necessita gent amb principis, gent ferma”. És el sentit que ha donat l’arquebisbe Joan Enric Vives a la proclamació dels nous beats d’aquest diumenge a Tarragona com a secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense: “els bisbes catalans reben amb molta alegria aquest acte per tantes causes i amb persones excel·lents. El senyor els va ajudar. Són un exemple. Una mostra de força i d’exemplaritat”. 

Davant les crítiques i debats dels darrers dies, Vives ha dit que “ens sap greu que en una societat democràtica hagi aflorat un anticlericalisme excessiu, tot i que pot ser culpa de tots” i que “el martiri avui fa nosa”. Però ha remarcat que “els bisbes de Catalunya ja han demanat perdó per si hi ha hagut errors, i també té el seu exemple en figures com Vidal i Barraquer. Avui també s’ha de valorar aquesta figura que sense morir va patir moltíssim”.

Per això, just abans d'inicar-se la ceremònia l’arquebisbe Vives ha explicat en una breu trobada amb diversos mitjans de comunicació catalans que creu “que Catalunya és una democràcia que està madura per respectar-nos un tolerar-nos” i que “quan nosaltres homenatgem els de casa no anem contra ningú”.