Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 13/02/2021

(Claretians) L’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga i la família Casaldàliga fan un pas endavant i assumeixen el compromís de mantenir viva la memòria del bisbe claretià Pere Casaldàliga. Per donar continuïtat a les seves causes i preservar el seu llegat han creat la Fundació Pere Casaldàliga. Aquest dimarts 16 de febrer a les set del vespre, coincidint amb l’aniversari del naixement del religiós, es presenta la nova fundació. L’acte serà presentat per la periodista i directora de Catalunya Religió, Laura Mor, i es podrà seguir en directe des del canal de Youtube de la Llibreria Claret.

“Sabem que vivim temps complexos i que la tasca no serà senzilla, però, potser per això mateix, hem decidit mantenir-nos més esperançats i més units que mai al voltant d’una Fundació que vol ser altaveu del missatge i les causes que en Pere Casaldàliga ens ha llegat”. Així ho expliquen en una carta conjunta el claretià Joan Soler, president de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, i Glòria Casaldàliga, presidenta de la Fundació Pere Casaldàliga. Sis mesos després de la mort del bisbe Pere, les dues entitats llegeixen en aquest traspàs “un buit irreparable”, però alhora també una responsabilitat.

El naixement de la Fundació Pere Casaldàliga respon al compromís de mantenir el valor de la vida, l’obra i les causes d’aquest català universal. El seu treball es concretarà amb projectes editorials, arxivístics, culturals, educatius i de sensibilització, així com amb el suport projectes de cooperació per la promoció de la justícia i la pau.

“Vetllarem pel bon nom de Pere Casaldàliga i el seu missatge”

La nova entitat tindrà fronts d’actuació al Brasil i a Catalunya per tal de mantenir viva la història de vida del bisbe. El seu objectiu és preservar, aprofundir i difondre el pensament de Pere Casaldàliga promovent estudis, investigacions, conferències i reunions de persones interessades en el llegat del bisbe. “El llegat de Pere Casaldàliga és molt ampli i l’objectiu de la Fundació és preservar-lo, donar-lo a conèixer i continuar-lo. A més, vetllarem pel bon nom de la figura de Pere Casaldàliga i el seu missatge”, ha explicat Glòria Casaldàliga.

En la continuïtat de les seves lluites apunten la col·laboració activa en la defensa de les causes del bisbe, la lluita contra l’emergència climàtica, la causa indígena o l’enfrontament i denúncia de la pobresa i les seves causes. Al Brasil, la Fundació també contribuirà a reforçar la tasca de l’Associació ANSA, de São Félix do Araguaia, que treballa en la recuperació ambiental de zones de l’Amazònia que han estat destruïdes degut a la implantació d’agroindústries dedicades a la monocultura de la soja. Des de la Fundació es donarà suport, per exemple, a la construcció d’hortes per alimentar les famílies que viuen a l’Amazònia i s’organitzaran periòdicament cursos, reunions i conferències tant de formació tècnica com política.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.