Vés al contingut

notícies relacionades

166 víctimes de tràfic de persones utilitzen els serveis jurídics de SICAR

(SICAR) El programa d'atenció integral a víctimes de tràfic d'éssers humans SICAR cat ha atès a Catalunya un total de 196 persones durant el 2021. Els supervivents atesos d'aquesta greu violació de drets humans són 171 dones, 5 homes i 20 menors que inclouen els fills i filles de les usuàries.

Migra Studium acull 1.198 persones en un 2021 ple de traves per visitar el CIE

(Miquel Codolar –CR) L’Oussama va arribar del Marroc amb avió fa tres anys. Només tenia 21 anys i molts projectes, però ningú que se l’escoltés ni el prengués seriosament. Va passar mesos vivint als carrers de Saragossa, Tarragona, Logronyo i Burgos. Dormint al ras, amb una amigdalitis sense tractar, deambulant. Amb por als agents de la policia. Esforçant-se per evitar l’alcohol i la droga i per viure segons la seva fe musulmana.

En record de mossèn Joan Galtés

(Josep Gordi –CR) Aquest dissabte 31 de juliol s’ha celebrat a la catedral de Barcelona la missa exequial per mossèn Joan Galtés i Pujol, traspassat el dia anterior.

Càritas Catalunya augmenta l’atenció social en un 26%

(CR) Les Càritas amb seu a Catalunya presenten la seva memòria amb un escenari social demolidor. Han augmentat les atencions socials en un 26%, arribant fins a les 272.702 persones que es van beneficiar de la seva acció social arreu del territori. En la presentació de la memòria, que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona, han explicat com l’habitatge, l’accés a una feina i a uns ingressos mínims són la tríada que està ofegant al 8,6% de la població que es troba en situació de pobresa extrema i a moltes més famílies que “han acudit a Càritas per primera vegada a la vida”.

La paraula contundent i compromesa del pare Llunell

(Pere Fàbregues –CR) Si s’hagués de definir el pare Llunell en un mot, quasi segur que molts diríem: paraula. És cert, durant molts anys, moltíssims, la gent anaven a la celebració de la seva missa per escoltar el seu sermó. Tenia una especial habilitat per aconseguir que poséssim les orelles ben dretes de bon començament, ens provocava i volgudament ens posàvem amb atenció per no perdre’ns res del que ens diria. 

Arbeca: “Que el metge Mullerat ens alliberi d’aquesta malaltia”

(Jordi Curcó) Arbeca, a la diòcesis de Tarragona, va començar el 13 d’agost la seva Festa Major, homenatjant a qui va ser el seu alcalde i metge, el beat Marià Mullerat en el dia de la seva festa. Aquest metge i beat, va exercir la medicina també a les Borges Blanques i la Floresta, a la diòcesi de Lleida, on se celebra la seva memòria.

Veure la fe