Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Un espai de trobada de nois i noies que els agrada argumentar, debatre, escoltar posicions diverses i fer-se’n una síntesi personal. El Monestir de Montserrat ofereix una nova edició d’'Els Amics de la Sofia', per a joves d’entre 15 i 20 anys que estan interessats en la filosofia i en el debat filosòfic. Al desembre, els dies 6 i 7, tindrà lloc una sessió d'aquesta iniciativa.

A l’activitat 'Els Amics de la Sofia' no pretenen fer classes de filosofia, ni aprofundir especialment aspectes històrics del pensament filosòfic, sinó que és un espai de trobada de joves a qui els agrada debatre, aprendre a argumentar, escoltar posicions diverses i fer-se’n una síntesi personal.

Com que es tracta d’una trobada filosòfica, 'Els Amics de la Sofia' és obert a tots els joves, independentment de la seva posició respecte la fe cristiana. El seu responsable és el jove monjo Àngel Pons, de la comunitat benedictina de Montserrat.

L’estructura de la trobada és simple: s’introdueixen els temes a tractar amb una breu presentació, que fa algun dels joves participants; a continuació s’obre el debat amb les argumentacions. També poden afavorir el diàleg a partir de la projecció d’una pel·lícula. Igualment, durant la jornada hi ha moments de convivència i d’esbarjo.

Els nois i noies interessats a prendre part en aquesta nova trobada d’Els Amics de la Sofia dels dies 6 i 7 de desembre o a les properes convocatòries durant el curs cal que es posin en contacte amb el germà Àngel Pons, al correu electrònic amicsdelasofia@gmail.com.

Aquest vídeo mostra alguns ressons de la primera edició que es va celebrar el mes de juliol:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.