Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Monestir de les Avellanes) El proper diumenge a les dotze del migdia el Monestir de les Avellanes acollirà el 6è concert d’Orgue de tubs del monestir. Aquest concert té lloc en el cinquè aniversari de la recuperació de l’orgue de tubs a l’església del monestir, després de 170 anys sense aquest instrument. Amb aquesta actuació el Monestir de les Avellanes recupera les activitats culturals, aturades des del mes de març, arran de la Covid-19.

El concert forma part del 22è Festival de Música de Tardor d’Orgues de Ponent i del Pirineu 2020, i enguany serà l’únic orgue de la comarca de la Noguera que hi participarà. Amb el títol “Quintets per a corda i orgue del Pare Antoni Soler” serà interpretat per Miquel Gonzàlez a l’orgue, Francesc Rodoreda i Montserrat Boira al violí, Edward Powel a la viola i Glòria Rodoreda al violoncel.

En aquesta edició es podrà veure una interpretació molt poc habitual, com és la combinació d’un quintat de corda amb orgue. I en segon lloc perquè s’interpretaran peces del compositor i organista català Antoni Soler, un dels màxims representants de la música per teclat del barroc i classisme català al segle XVIII.

El concert és gratuït i d’accés lliure amb l’ús obligatori de mascareta, mantenir les distàncies de seguretat i en finalitzar l’actuació desallotjar amb fluïdesa el recinte.