Vés al contingut

notícies relacionades

La música també il·lumina la Torre de Maria

(Víctor Rodríguez –CR) Acaba la missa quan des del presbiteri s’avisa als fidels assistents que a continuació s’estrenarà un Magnificat del compositor i director Marc Timón, un encàrrec del Patronat del temple.

Concert de l'Orfeó Manresà per la campanya 'Restaurem l'orgue del cor de Catalunya'

(La Seu de Manresa) En el marc de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, i de la campanya 'Restaurem l'orgue del cor de Catalunya', l'Orfeó Manresà oferirà el concert 'Pleniluni de novembre. L'Orfeó canta Toldrà'. L'acte serà divendres 26 de novembre a les 20:30 h a la nau central de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa i té l'objectiu de continuar amb la recaptació de fons per restaurar l'orgue de Manresa, que és al taller Carlos M.

Concert de la Unió Musical del Bages a la Seu de Manresa per la restauració de l'orgue

(Seu de Manresa) En el marc del Dia de la Seu i de la campanya ‘Restaurem l’orgue del cor de Catalunya’, el proper dissabte 30 d’octubre a les 21:00 h la Unió Musical del Bages oferirà un concert únic i amb un repertori fet a mida a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. El propòsit de l’acte és continuar amb la recaptació de fons per finançar la restauració de l’orgue, que des del passat mes de desembre s’està rehabilitant.

El Bach Collegium Barcelona oferirà el concert de diumenge de Rams a Montserrat

(Abadia de Montserrat) Diumenge de Rams, 28 de març, a les 21h, tindrà lloc el tradicional Concert de Setmana Santa a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, que enguany estarà protagonitzat pel Bach Collegium Barcelona, dirigit per Pau Jorquera, que interpretarà les cantates BWV 106 i BWV 182 i l’ària per a soprano “Ich folge dir gleichfalls” de la Passió segons Sant Joan de Johann Sebastian Bach.

Què ha aportat l’Església a la sardana?

(Roger Vilaclara/Sabadell –CR) Més de seixanta religiosos, especialment capellans, han escrit sardanes. Una xifra que ha desencadenat en l’organització del concert ‘Sacerdots Sardanistes’, que oferirà una tria d’aquestes obres. El concert tindrà lloc aquest diumenge a la tarda al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, regit pels Carmelites Descalços al bell mig de la Diagonal.

‘Acte de fe’, el concert que uneix la religió amb la tecnologia

(Valentina Laferrara –CR) L’espiritualitat, la música i la intel·ligència artificial es donaran cita aquest dijous, a les vuit del vespre a ‘Acte de fe’. Una cerimònia sonora que explora el paral·lelisme entre la religió i la tecnologia a través d’elements en comú com la jerarquia, la simbologia, la iconografia, la gestió de l’ànima, el poder i l’arquitectura, i la relació que tenen els artistes en escena amb la religió.

panoràmica

Veure la fe