Vés al contingut
Catalunya Religió
escola-pia-espai-migdia-trobada
Fotografia: Escola Pia.

ESCOLA PIA Sota el lema "Prevenir x Protegir", la XX Jornada de l’Espai Migdia i d’Extraescolars de l’Escola Pia ha aprofundit en la importància del bon tracte i els espais segurs per als infants i adolescents, temes recollits a la Llei Integral de Protecció a la Infància i l'Adolescència davant la Violència (LOPIVI). Més de 200 monitors de l'Escola Pia de Catalunya s'han reunit a l’Escola Pia Nostra Senyora a Barcelona. 

La trobada, que se celebra cada any, reuneix als diferents monitors de l’espai Migdia i Extraescolars de totes les escoles de l’Escola Pia. La trobada, realitzada la setmana del 5 de setembre, ha constat d'una xerrada de la Maite Marzo, membre de l'equip d'investigació en innovació i anàlisi social de la Fundació Pere Tarrés, que ha abordat qüestions rellevants relacionades amb la LOPIVI. Marzo ha destacat que aquesta llei “posa sobre la taula que qualsevol espai per on passen els infants ha de vetllar per erradicar situacions de violència.”

"És important oferir un espai de posada en comú, per poder veure diferents realitats i climes on es pot generar violència"

La directora de l’equip Salut i Educació Emocional, Laura Torrella, ha dirigit una dinàmica en què els participants s'han dividit en grups per debatre i compartir les seves pròpies experiències i pràctiques relacionades amb l'educació emocional i la prevenció. Torrella ha posat de manifest la importància d’oferir un espai de posada en comú per “poder veure des de diferents centres quina és la realitat, quins climes es viuen en els centres que poden ser espais on es pot generar violència.”

La jornada s'ha tancat amb una posada en comú, on s'han compartit les conclusions dels grups i s'han discutit possibles propostes d'acció per a promoure un entorn més segur i respectuós pels infants i els adolescents.

Aquest esdeveniment anual de l'Escola Pia de Catalunya reafirma el compromís amb la protecció i el benestar de la infància i l'adolescència, i proporciona una plataforma essencial per al creixement professional i la col·laboració en aquest àmbit vital de l'educació i el lleure.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.