Vés al contingut
Catalunya Religió
escola-pia-camins-fundació
Fotografia: Escola Pia.

ESCOLA PIAAquest mes de novembre l'Escola Pia ha constituït oficialment Camins Fundació. S’ha establert a Barcelona i acompanya a infants i joves en situació de vulnerabilitat. Tenir accés a un millor futur a través de l'educació és l'objectiu de la fundació per a les persones usuàries. Camins Fundació segueix els valors de l’apoderament, la justícia social, la responsabilitat i la transparència.

‘Més oportunitats, millors futurs’ és el punt de partida que representa l’eix central d’aquesta nova entitat. L’acció educativa és l’eina que utilitza Camins, ja que “és el que més diferència a les classes socials. Sense oportunitats educatives, poder-se desenvolupar com a persona es fa molt difícil en una societat com la nostra”, explica la directora de la fundació, Mireia Sanchez. La directora afegeix que “donar oportunitats a persones que afronten diferents situacions de desigualtat és la raó de ser de Camins”.

Més de 2.000 usuaris seran atesos cada any per intentar donar resposta a les seves necessitats. Mentoria juvenil, espais socioeducatius a partir de les cinc de la tarda, accés a llars-refugi o formació en llengües són alguns dels serveis que milloraran les oportunitats de futur dels infants i joves atesos.

Camins neix a partir de la fusió de tres entitats que, fins ara, vehiculaven part de l’acció social de l’Escola Pia: La Fundació Benallar, La Fundació Servei Solidari i la Fundació Educació Solidària. Les tres entitats atenien infants i joves des de la perspectiva d’acollida i refugi, socioeducativa i de cooperació internacional respectivament. Ara, Camins atendrà aquestes mateixes necessitats des d’una mateixa organització i dividint-se en tres àmbits.

L’Àmbit d’Infància i Famílies, coordinat per Nerea Arechaga, l’Àmbit de Joves, coordinat per la Mireia Garriga i l’Àmbit de Cooperació Internacional coordinat per la Ruth Casals.

De fet, la majoria de projectes ja compten amb un bagatge i un fort arrelament. Ara, però, l’entitat disposa d’una organització interna més lleugera que permet un treball en xarxa més potent de cara a les persones ateses.

Malgrat que Camins Fundació Social d’Escola Pia es trobi en el barri del Raval a Barcelona, té acció arreu de Catalunya i, fins i tot, al Senegal i Mèxic en l’àmbit de la cooperació internacional.

El dia 26 de gener, l’entitat organitza un acte d’inauguració en què visibilitzarà alguns dels projectes i l’acció que duu a terme. Durant aquest acte hi haurà diferents agents de l’àmbit social a Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.