Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) “Testimonis que puguin servir de consol, alè i estímul”. Així es presenta A les portes de la quimio, un nou espai web on compartir dolor i esperança al voltant de la malaltia i que s'inspira en el testimoni del jesuïta Marc Vilarassau.

“Quan el dolor es fa comunitari sembla que en baixi la intensitat”. Miguel Angel Moll, un dels seus promotors de la iniciativa, justifica així la voluntat de compartir testimonis a través d'internet, i la defineix com “un espai que serveixi per consolar aquelles persones que han hagut de passar la porta de la quimio i d'altres situacions dures que presenta la vida”.

“Hem fet la prova”

L'any 2011, en motiu de les Jornades d'Acompanyament al Dol i la Malaltia que tenien lloc a Lleida, el jesuïta Marc Vilarassau, va difondre uns vídeos explicant com afrontava el càncer. Arran de la seva mort, un grup d'amics, i amb el suport de la Companyia de Jesús, van pensar que calia recollir la seva obra i oferir la possibilitat de sumar-hi altres veus.

Quant a la resposta rebuda, Moll comenta que els vídeos de Vilarassau desperten la sensibilitat i generen petits canvi d'actitud: “Hem fet la prova i les paraules del Marc commouen i, alhora, provoquen alegria de pensar que es pot donar un sentit al patiment”.

Segons explica Enric Puiggròs, la Companyia de Jesús recolza aquesta iniciativa en tant que “pot ajudar a d'altres persones a afrontar la malaltia” i al·ludeix així la possibilitat de viure la malaltia des d'un sentit transcendent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.