Vés al contingut

notícies relacionades

Lluís Magriñà: “Estimant la gent, la gent canvia”

(Laura Mor –CR) “Quan una cosa la veig clara, hi vaig”. Sense por. Així practica el discerniment el jesuïta Lluís Magriñà: “Quan he de prendre una decisió, no penso si em fa por; sinó que penso si aquella decisió em dona pau o no me'n dona”. Amb aquesta entrevista iniciem 'La Sèrie dels ex' i descobrim aquí un religiós que a la vida ha hagut de prendre moltes decisions que han afectat a tercers.

El cas Ellacuría, per Jorge Galán, és “una història de sacrifici real que commou”

(Laura Mor –CR) “No quise hacer un libro religioso, ni político, ni centrado en los asesinos. Es una historia de humanidad”. El poeta salvadorenc Jorge Galán ha escrit la novel·la Noviembre per parlar dels jesuïtes assassinats de 1989 a la UCA, la Universitat Centreamericana de San Salvador. Un exercici de memòria històrica que li ha costat l’exili. Aquest dimarts ha presentat de nou el llibre a Barcelona, a la parròquia de Sant Medir.

Francesc amb els jesuïtes: "Així és com podeu ajudar l'Església"

(Jesuïtes) És una tradició molt establerta que, amb ocasió de les Congregacions Generals, es produeixiuna trobada dels delegats amb el Sant Pare. La majoria de les vegades s'ha realitzat en el marc d'una audiència al Vaticà, encara que ja en alguna ocasió el Papa ha escollit trobar-se amb els jesuïtes reunits en Congregació General a la mateixa cúria de la Companyia.

El papa Francesc recorda Lluís Espinal, màrtir de la fe i la justícia

(Jesuïtes) Aquest dimecres, coincidint amb la seva visita a Bolívia, està previst que, en el desplaçament des de l’aeroport de l’Alto fins a l’arquebisbat de La Paz, el papa Francesc s’aturi uns minuts a fer una pregària a prop del lloc on va ser trobat, ara fa 35 anys, el cadàver del jesuïta català Lluís Espinal, assassinat a Bolívia pel seu compromís amb la justícia i els drets humans.

Veure la fe