Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Mallorca) Aquest dimarts ha tingut lloc a la Catedral de Mallorca els actes cultuals amb motiu de la mort del bisbe Antoni Vadell. Al matí, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, el degà, Teodor Suau, i altres membres del Capítol de La Seu, han rebut el fèretre que conté les despulles del bisbe Antoni Vadell, a l'altar major, on ha quedat instal·lada la capella ardent fins a les 15 hores. Han passat per la capella més de mil persones que, en distints moments del dematí, han participat als responsos pronunciats. El darrer, fet pel nunci apostòlic, l'arquebisbe Bernardito Auza i el bisbe Jesús Murgui.

El bisbe Taltavull ha presidit el funeral, concelebrat per l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, el nunci, el bisbe d'Eivissa, Vicens Ribas, el bisbe d'Oriola-Alacant, Jesús Murgui i els bisbes auxiliars de Barcelona Javier Vilanova i Sergi Gordo. En total, 150 preveres han participat a la missa funeral.

A més de la família i els amics, han assistit al funeral Aina Calvo, delegada del Govern; José Hila, batle de Palma; Mercedes Garrido, consellera de Presidència del Govern de les Illes Balears; Javier de Juan, conseller de Presidència del Consell de Mallorca; Virgilio Moreno, batle d'Inca; i Éric Jareño, batle de Llucmajor. L'aforament de La Seu s’ha omplert amb més de 1.200 persones.

Durant l'homilia, el bisbe Taltavull ha parlat d'elecció, servei, alegria i amor. “La vida del nostre germà Antoni”, ha dit, “ha estat tota ella una catequesi que ha anant donant resposta als enigmes que es podien presentar i que ell avançava explicant la seva visió, un testimoni increbantable de fe, d'una fe madura i valenta, capaç -com demana sant Pere- de saber ‘donar raó de l'esperança’”.

Taltavull ha recordat com el bisbe Antoni “era un enamorat de Jesús i contagiava aquest amor” i que “els escenaris de la catequesi, de l'ensenyament, dels processos de creixement, de tantes accions reforçades per la pregària, l'Eucaristia i l'acció social..., han estat escenaris idonis per a la seva feina de sembra, de pastor segons el cor de Déu”. El bisbe ha recordat el lema episcopal de Vadell: ‘Viviu contents en el Senyor sempre!’ perquè “enmig del dolor que compartim, demanem que s'encengui la llum de l'esperança, la llum del Ressuscitat”.

I ha continuat dient que “il·luminats pel testimoni del nostre germà Antoni i per la fe d'aquesta Església reunida per pregar, volem proclamar després d'haver estat atents al Senyor i haver-lo reconegut en la fracció del pa, una nova societat marcada per l'alegria de l'Evangeli”.

Tant el nunci com el director de l'Oficina de Comunicació de l'Arquebisbat de Barcelona, el diaca Ramon Ollé, han intervingut recordant Vadell.

En acabar la missa, el membres del Consell episcopal, canonges i bisbes han anat en processó cap al portal major on han fet la darrera pregària i benedicció solemne. La missa funeral, que s'ha pogut seguir en directe via streaming, segueix disponible per al canal de la Catedral de Mallorca:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.