Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 14/02/2022

(CR) Després de la mort del bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell aquest dissabte a la matinada, el director del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears, Joan Àguila, ha dedicat unes paraules en record del bisbe i de la seva tasca com a president del SIC. "El bisbe Vadell va ser el gran inspirador del nou impuls que se li vol donar a la catequesi des del SIC", ha expressat en un missatge que ha fet arribar a Catalunya Religió. 

Després de l’ordenació episcopal a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, a la Conferència Episcopal Tarraconense va ser escollit president del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i Balears, i a la Conferència Episcopal Espanyola ha estat membre de la Subcomissió Episcopal de Catequesi i de la Comissió Episcopal d’Evangelització, Catequesi i Catecumenat. Tota una vida dedicada a la catequesi que, en els darrers anys, va centrar en la renovació i el nou mètode de treball que es va proposar en les jornades de formació de catequistes a Vic. En aquest acte celebrat el novembre del 2019, Vadell va remarcar que es tractava d'una "proposta de màxims". Va demanar confiar en el canvi i no defugir de les resistències al canvi: "La prudència moltes vegades camufla la por".

Missatge de Joan Àguila en record del bisbe Vadell: 

"El bisbe Toni era una persona enamorada del Crist profundament. I al mateix temps, precisament per això, estimava també l'Església.

Tenia el gran do de saber fer sentir particularment estimat i estimada a totes aquelles persones que s'acostaven a ell. Fer-los sentir únics. Tenia un tacte exquisit amb cada persona. Sabia recordar detalls, anècdotes i particularitats de cadascú. Era una persona amb una extrema positivitat i una gran esperança. Vadell encomanava ganes de fer coses junts, sabia treure el millor de tots els qui coneixia i estimava.

Seguirem, treballant.

Des de l'àmbit de la catequesi, va ser el gran inspirador del nou impuls que se li vol donar des del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i de Balears. Ho va fer incidint en la descoberta de la relació del Crist present per, d'aquesta manera, anar fent tota la iniciació cristiana.

El bisbe Toni vetllarà per nosaltres i ens ajudarà a tirar endavant tots els projectes que amb ell hem començat". 

 

Comiat del bisbe a les xarxes

Un missatge que es suma a la gran quantitat de mostres de condol que institucions i personalitats d'Església han fet públiques a les xarxes socials al llarg d'aquest cap de setmana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.