Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de GironaL'auditori Josep Irla de Girona ha acollit aquesta divendres una taula rodona sobre l'encíclica ‘Laudato Si' del papa Francesc. La trobada, que s'emmarca dins els actes de commemoració del Mil·lenari del Monestir de Sant Daniel, ha comptat amb la participació del teòleg Joan Torra, la religiosa Victòria Molins i el doctor de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG), Miquel Feixas

Els tres ponents han subratllat la necessitat d'obrir "debats sincers i honestos sobre la casa de tots", i han insistit en la necessitat de plantejar un nou estil de vida, tal i com insta el bisbe de Roma. En la seva encíclica, el papa Francesc assegura que "manca la consciència d'un origen comú, d'una pertinença mútua i d'un futur compartit per a tots" i afegeix que "aquesta consciencia bàsica permetria el desenvolupament de noves conviccions, actituds i formes de vida". 

Al llarg de la ponència tots tres han posat èmfasi en que es tracta d'un compromís amb la creació, i han fet una crida a solidarnitzar-nos amb aquells que encara no hi són. En aquest sentit, han assenyalat que "la natura no perdona", i han destacat que la preservació de la casa comuna és un dret bàsic de les generacions futures. 

La pròpia inconsciència humana –tal i com ha assegurat Miquel Feixas–, així com també l'abús de la ciència i la tecnologia per part del poder, han arrossegat la societat a aquest escenari de "deterioració ambiental global". Des d'una perspectiva social, la religiosa Victòria Molins ha destacat que qualsevol plantejament ecològic ha de contemplar una perspectiva social i ha advertit que deixar d'invertir en les persones és un mal negoci per la societat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.