Vés al contingut

notícies relacionades

Mor Jaume Galobart, un laic dedicat a l’Església

(Jaume Dantí –CR) Aquest divendres ha mort en Jaume Galobart i Duran, de Santa Eulàlia de Ronçana, persona discreta i humil, testimoni d’una vida arrelada profundament en l’Evangeli. Estudià medicina i exercí un temps de metge, compromès i competent en la professió, però ho deixà per dedicar-se a la impremta familiar.

Cristianisme i Justícia aposta per la fraternitat després de la pandèmia

(Cristianisme i Justícia) El Centre d’Estudis Cristianisme i Justícia ha publicat aquest dimarts la seva declaració de cap d’any amb el títol ‘Postpandèmia: una oportunitat per la fraternitat’. Més que oferir una reflexió sobre què ha passat aquest any, aquesta vegada el centre ha volgut resignificar els lemes que ens han acompanyat al llarg dels darrers 10 mesos, marcats per la situació de la pandèmia de la Covid-19.

El pare Manel assumia la feina impossible i necessària

(Josep Maria Fisa –CR) “El pare Manel ja s’ha ben guanyat el cel”. La notícia d’aquest dimecres al vespre ha corregut a través de la xarxa dels amics que l’hem sentit sempre proper i entranyable. Un “amic transversal” de tota una immensitat de persones que se sentien orgulloses de nomenar-lo, d’abraçar-lo, d’aplaudir-lo, de veure’l com el company que fa allò que nosaltres no ens sentim prou valents ni capaços de fer...

44 CooperantsCaixa dediquen les seves vacances a projectes internacionals

(Obra Social ‘La Caixa’) Si la cooperació internacional no tanca per vacances, encara menys ho farà per la COVID-19. Al contrari, 44 CooperantsCaixa saben que ara és quan és més important, i davant la impossibilitat de viatjar als seus països de destinació, duran a terme els seus projectes en remot.

Crida eclesial al compromís amb una ecologia integral

(CR) Signatura col·lectiva sense precedents a l'Església catalana a favor de la conversió ecològica. Més d’un centenar de responsables i membres d’entitats, moviments i congregacions cristianes, preveres, religiosos, religioses, laics i laiques de tot Catalunya han fet públic aquest divendres el seu ‘Compromís amb una ecologia integral’.

"La pau no pot ser només l'absència de violència, ha de poder ser un projecte de futur"

(Salesians) El missioner Xec Marquès, a Costa d'Ivori, ens explica com veu la situació dels joves en aquests moments en què es respira pau. Natural de Ciutadella de Menorca, Marquès va partir a Àfrica l'any 1992. Des de llavors ha estat a la República Democràtica del Congo, Togo, Benín, Guinea Conakry, i actualment a la Costa d'Ivori, on ja havia estat anteriorment.

El superior general dels Maristes demana perdó pels abusos a menors

(CR) “Perdó perquè en algunes de les nostres institucions, que haurien d’haver estat un lloc segur per a tots els infants i joves, hi ha hagut situacions d’abús que han deixat ferides profundes, sovint per a tota la vida”. El superior generals del Germans Maristes, el català Emili Turú, demana així perdó pels abusos a menors que en el seu moment van patir alguns dels alumnes o infants dels centres d’aquest orde religiós.

Veure la fe