Vés al contingut

notícies relacionades

El liturgista Matías Augé, “sempre fidel al Concili Vaticà II”

(Roger Vilaclara –CR) El claretià Matías Augé ha recollit aquest dimecres al migdia el VIII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL). En l'acte celebrat a l'aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, s'ha reconegut la fidelitat d'Augé al Concili Vaticà II pel que fa a la reforma de la litúrgia.

L’Institut de Litúrgia: “Cal tornar a proposar el pensament cristià a la cultura contemporània”

(Laura Mor –CR) “Un peix que es mossega la cua”. És com ha descrit Gabriel Seguí el setè Memorial Pere Tena. L’Institut de Litúrgia que presideix ha rebut, aquest dimecres al migdia, el guardó que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. El CPL, justament, va ser fundat i presidit pel bisbe Pere Tena i Garriga que, alhora, va crear i dirigir l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, origen de l’institut que avui aixopluga l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

La teologia valenta de Francesc, en un llibre

(Laura Mor –CR) La Càtedra de Teologia Pastoral Josep Pont i Gol aposta per una teologia provocativa, valenta, capaç d’abordar les qüestions difícils i d’obrir diàleg amb el món. Així es desprèn de la presentació del llibre Francesc, pastor i teòleg.

Joan Torra: “La teologia és una oferta de sentit”

(Laura Mor –CR) Persona afable, bon comunicador, somriu. El nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Joan Torra, se sent, en primer lloc, capellà de parròquia. Malgrat dedicar-se a l’estudi, i ara també a la gestió, sempre ha procurat mantenir viva la connexió pastoral: “Ho necessito per mi, és una qüestió personal”, explica en aquesta entrevista.

Joan Torra, nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Joan Torra és el nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC). Substitueix en el càrrec a Joan Planellas, que el passat 4 de maig va ser nomenat arquebisbe metropolità de Tarragona. El cardenal Joan Josep Omella, Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP) –on està integrada la FTC, juntament amb la Facultat de Filosofia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí-, ha fet públic avui el nomenament.

El que hauríem d'entendre del Jubileu, l’any de gràcia del Senyor

(Joan Torra) A la sinagoga de Natzaret (Lc 4,16-30) Jesús s’aixecà a llegir i va trobar el lloc on el profeta Isaïes deia que l’Esperit del Senyor l’havia enviat a proclamar l’any de gràcia del Senyor, és a dir, l’any sant! I encara més! Va afirmar: «Avui es compleix aquesta escriptura». La gent va entendre que aleshores es faria realitat tot allò que els profetes havien anunciat sempre en nom de Déu i que mai no s’havia realitzat perquè el poder dels homes sempre ho havia fet impossible.

Veure la fe