Vés al contingut

notícies relacionades

AUSP 2023

Inici de curs de l’Ateneu Sant Pacià: pensar Déu i explicar-lo en català

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ/CR | Aquest dimarts s’ha celebrat a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona l’acte acadèmic d’inauguració del curs 2023-2024 de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP). L’acte ha estat presidit pel Gran Canceller de l’AUSP, el cardenal Joan-Josep Omella, i al qual han assistit els bisbes de les diòcesis catalanes i l’abat de Montserrat.
pluja-pregaria

Per què es prega per la pluja?

ROGER VILACLARA –CR | Davant la situació de sequera que viu el país i la manca de pluja dels últims mesos, la resposta de l'Església ha aixecat polseguera. S'han organitzat pregàries o processons per la pluja com la d'Espunyola o la de Peralada. També l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat a les comunitats que preguin per la fi de la sequera. I fins i tot RAC1 aquest dijous ha fet una ofrena a la Mare de Déu de Montserrat per demanar-li que plogui.
albert-viciano-sant-pacia

Albert Viciano, nou degà de la Facultat Antoni Gaudí

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | Albert Viciano ha estat nomenat degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts cristianes pel gran canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella, pel proper trienni.

El liturgista Matías Augé, “sempre fidel al Concili Vaticà II”

(Roger Vilaclara –CR) El claretià Matías Augé ha recollit aquest dimecres al migdia el VIII Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL). En l'acte celebrat a l'aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, s'ha reconegut la fidelitat d'Augé al Concili Vaticà II pel que fa a la reforma de la litúrgia.

L’Institut de Litúrgia: “Cal tornar a proposar el pensament cristià a la cultura contemporània”

(Laura Mor –CR) “Un peix que es mossega la cua”. És com ha descrit Gabriel Seguí el setè Memorial Pere Tena. L’Institut de Litúrgia que presideix ha rebut, aquest dimecres al migdia, el guardó que atorga el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona. El CPL, justament, va ser fundat i presidit pel bisbe Pere Tena i Garriga que, alhora, va crear i dirigir l’Institut Superior de Litúrgia de Barcelona, origen de l’institut que avui aixopluga l’Ateneu Universitari Sant Pacià.

Veure la fe