Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) “La violència, la dissuasió des de les armes i la provocació en un conflicte mai no són la solució”. És una de les crides que ha fet la Comissió general de Justícia i Pau davant l'escalada del conflicte a Ucraïna que afecta als interessos entre la Unió Europea, els Estats Units i Rússia. En el comunicat recorden que “el diàleg i la negociació són els únics camins per a la recerca de la pau”.

Justícia i Pau fa una crida perquè cada part implicada recuperi “el sentit comú” cercant punts de trobada i espais per al diàleg sense línies vermelles que dificultin les negociacions. Ha demanat que “s'estableixi un full de ruta que alleugi les tensions bel·licistes i es paralitzi qualsevol activitat militar i futurs conflictes”.

En la mateixa línia, el comunicat expressa la necessitat de treballar per una desescalada en les provocacions i per aturar les sancions que dificulten la situació. D'aquesta manera, poder “iniciar un camí que condueixi a la concòrdia”. L'organització també fa una crida perquè des de l'OTAN es donin suport a polítiques de pau i d'entesa. Finalment, Justícia i Pau demana que els governs europeus “es distanciïn de l'alineament dels interessos de les potències i promoguin la convivència a Europa”.

Justícia i Pau advoca per la fi de les guerres, del negoci de les armes, la indústria armamentística i per la pau entre els pobles perquè està segura que “qualsevol conflicte bèl·lic té conseqüències impredictibles” i, sobretot, “un alt cost en vides humanes, alhora que genera ruptures difícils de superar”.

El Papa demana una jornada de pregària per la pau

L'entitat s'ha situat també al costat de la pregària que el papa Francesc va fer aquest diumenge després de l'Angelus. Va demanar per “l'estimada Ucraïna i tot el seu poble, perquè les tensions que l'envolten es resolguin mitjançant un diàleg internacional seriós i no amb les armes”. En la mateixa línia, el Papa va demanar una jornada de pregària per la pau a Ucraïna el 26 de gener.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.