Vés al contingut

notícies relacionades

Wilhelm Dancă: “Rússia i Ucraïna són semblants a Caín i Abel”

(CR/Tribuna Joan Carrera) El degà de la Facultat de Teologia de Bucarest, Wilhelm Dancă, ha demanat aquest dimarts que es respectin les aspiracions d’Ucraïna a la integritat territorial i a l’autonomia política i religiosa.  Ho ha reclamat durant la segona edició de la Tribuna Joan Carrera, una iniciativa del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i El Punt Avui, amb el suport de vint entitats, que s’ha celebrat a Barce

És legítima la resposta armada davant la invasió d’Ucraïna?

(CR) Els països europeus han d’enviar armament a Ucraïna per acabar amb el conflicte? Hi ha alternatives a la violència? Què hi diu el magisteri de l’Església? La guerra genera molts interrogants. I des de la Càtedra d’Ètica i Pensament Cristià de l’Institut Químic de Sarrià n’han volgut parlar. 

El Papa demana una "treva pasqual" per la pau a Ucraïna

(Vatican News) "Deixem les armes i iniciem una treva pasqual". Aquesta ha estat la pregària del papa Francesc aquest Diumenge de Rams a l'hora de l'Àngelus. Una treva que no ha de ser per "recarregar les armes i reprendre la lluita, sinó per aconseguir la pau mitjançant una veritable negociació", ha dit. El Papa ha recalcat que cal estar disposats, fins i tot, "a fer alguns sacrificis pel bé del poble". 

Pietro Parolin: “El que hem de fer ara és aturar les armes”

(Vatican News) Davant les càmeres del canal italià Tv2000, el cardenal i secretari d'estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha explicat que el paper de la Santa Seu en la guerra ucraïnesa es planteja des de diverses perspectives. “Crec que el que hem de fer ara és, en primer lloc, aturar les armes i aturar els combats”, ha dit Parolin. 

Entitats cristianes se sumen a la concentració de dimecres per la pau a Ucraïna

(CR) Aquest dimecres s’ha convocat una concentració unitària a desenes de capitals europees amb el lema ‘No a la guerra a Ucraïna: Les vostres guerres, les nostres morts’. La Plataforma Aturem la guerra –que va impulsar les mobilitzacions massives de 2003 contra la guerra d’Iraq– impulsa la convocatòria a Barcelona, que tindrà lloc a les 18:30 h a plaça Catalunya.

El Papa visita l’ambaixador rus al Vaticà

(Vatican News) En la reunió que ha tingut lloc aquest divendres el papa Francesc s’ha reunit amb l’ambaixador de Rússia davant la Santa Seu, Alexander Avdeev, per expressar la seva preocupació davant la guerra a Ucrania després dels atacs militars iniciats per Rússia aquest dijous.

L'Església internacional reacciona al conflicte a Ucraïna

(CR) Arran de l'esclat del conflicte bèl·lic a Ucraïna perpetrat per Rússia aquest dijous a la matinada, entitats i personalitats de l'Església internacional han mostrat el seu rebuig a la guerra i han demanat aturar l'ús de les armes en diferents comunicats.

Justícia i Pau sobre Ucraïna: “Fermesa, mobilització pacífica i diàleg”

(CR) “Una guerra, amb independència de la seva intensitat, és una tragèdia, és un fracàs”. Així s’ha expressat el president de Justícia i Pau de Barcelona, Eudald Vendrell, aquest dijous al matí en relació als primers bombardejos perpetrats per Rússia a Ucraïna la matinada d’aquest dijous. La guerra, ha lamentat, “és la constatació que el món no rutlla i s’estan trencant principis absolutament imprescindibles per la convivència, pel benestar i pel bé comú per tota la humanitat”.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts