Vés al contingut
Catalunya Religió
jorid-grane-taize
El prior Alois Lóser ajuda al català Jordi Grané a posar-se l'alba blanca durant la pregària de benvinguda | Imatge extreta del directe de la Comunitat de Taizé.
Galeria d'imatges

CR Durant la pregària del vespre d'aquest dissabte, Taizé ha acollit Jordi Grané com a nou membre de la comunitat. Amb ell, ja són quatre els catalans religiosos de la comunitat internacional establerta a França.

Durant l'habitual pregària dels vespres de la comunitat de Taizé, els monjos s'han girat tots mirant al centre de la gran capella. Envoltat de tots els qui a partir d'ara seran els seus nous germans i davant del prior de la comunitat, Alois Löser, Grané ha passat de la camisa a l'alba blanca. Un gest senzill i humil amb què ha simbolitzat la seva entrada a la comunitat de religiosos.

“La vocació de Jordi Grané és per tota la vida i l'agafa amb una confiança senzilla”

Löser, qui fa uns mesos va anunciar que deixaria de ser prior a partir del desembre, ha dedicat unes breus paraules al nou religiós. En català i davant tots els presents, li ha dit: "En el silenci del teu cor, Jesús et diu: 'No tinguis por, estic aquí'".

"Jesús va demanar-te que entressis a la comunitat amb la simplicitat del seu cor i la seva fraternitat", li ha dit Löser. El prior ha explicat a la resta de la comunitat: "Ara, Grané s'ofereix per estar amb tots els germans de la comunitat amb la joia i la pau de l'ànima".

La nova vocació del català és, per a Löser, una vocació "per tota la vida" que Grané agafa "amb una confiança senzilla". "Comprenem que Déu ens convida a seguir-lo per sempre", hi ha afegit.

Després de la benvinguda de Jordi Grané, la pregària dels vespres de Taizé ha continuat com ho fa habitualment.

En contacte amb els més vulnerables

Jordi Grané va néixer a Mataró el 1990. Ha treballat en el camp social; en acompanyament d'infants i famílies en risc d'exclusió, col·laborant amb les escoles salesianes, entre altres. Va conèixer Taizé a través de les trobades de joves i el 2019 va fer la seva primera estada com a voluntari, participant en la vida comunitària. Ara, amb l'entrada a la comunitat, comença uns anys de formació i discerniment.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.