Vés al contingut
Catalunya Religió
priors-taize
El germà Matthew i el germà Alois | Marija Poklukar (Taizé).

CR Alois Löser, prior de Taizé des del 2005, ha anunciat aquest diumenge que deixarà el seu càrrec aquest desembre després de 18 anys com a cara visible de la comunitat francesa. El nou prior serà el germà Matthew, de nacionalitat britànica i de fe anglicana. El canvi de prior tindrà lloc el primer diumenge d'Advent, el 3 de desembre de 2023.

En el comunicat de la comunitat de Taizé en què s'explica la notícia, Alois Löser assegura que després d'haver agafat el càrrec amb la mort del germà Roger, "el món i l'Església han canviat molt". "Vaig sentir que havia arribat el moment de passar la meva responsabilitat a un germà que es va unir a la nostra comunitat després de mi", explica Alois.

El germà Alois, d'acord amb la Regla de Taizé, ha fet una consulta amb tots els germans abans de decidir un nou prior

El càrrec de prior a la comunitat de Taizé no implica cap límit d'edat o límit de temps fixat per endavant. En aquest sentit, l'actual prior subratlla que es podrà prendre el temps per preparar "aquest passatge sense estar sotmès a una situació d'emergència".

Sobre Matthew, Alois destaca que té tota la seva confiança per "assegurar la continuïtat i prendre les iniciatives oportunes per estimular la comunitat a ser, segons la intuïció del seu fundador, una petita paràbola de comunió”.

La comunitat de Taizé ha informat que Alois ha seguit la Regla de Taizé pel nomenament del seu successor. D'acord amb la regla, el prior de la comunitat nomena un germà per assegurar la continuïtat després d'ell. Per fer-ho, el germà Alois ha procedit a una consulta de tots els germans.

Una vida de comunitat

Alois Löser va néixer l'11 de juny de 1954 a Ehingen am Ries, Alemanya, de fe catòlica. Va ingressar a la comunitat de Taizé l'1 de novembre de 1974. És prior des de la mort del germà Roger el 16 d'agost de 2005.

El germà Matthew (Andrew Thorpe) va néixer el 10 de maig de 1965 a Pudsey, al Regne Unit, de fe anglicana, va ingressar a la comunitat de Taizé el 10 de novembre de 1986.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.