Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Jesuïtes) L'Advent assenyala el període previ al Nadal, i anuncia una arribada molt important que va canviar el nostre món. En començar el tems d'Advent se'ns convida a preparar-nos i, per això, la Companyia de Jesús ofereix diversos materials, propostes i activitats. Una d'elles és el Recés d'Advent on-line que publica el portal Espai Sagrat, i que, en aquesta ocasió, es realitza seguint la narració del relat dels Reis Mags de l'Evangeli de sant Mateu. Es tracta d'un relat molt conegut i estimat, i que es presta fàcilment a la contemplació.

El camí dels Mags

Ens narra un viatge que s'inicia de manera sobtada, amb el descobriment d'una llum que brilla i desvetlla un desig. No serà un camí fàcil, ja que, tot i que l'evangeli no ho diu explícitament, sembla que en un moment donat l'estrella va desaparèixer de la seva vista. Però malgrat les dificultats i el parany d'Herodes, els Mags arriben al moment culminant de la trobada amb Jesús i l'adoració. I si Jerusalem fou un lloc de dubte i desolació, de poder i d'intriga, arriben a Betlem, que resulta ser lloc de senzillesa i pregària. És el moment de l'ofrena dels tres regals, imatge en la que l'esperit de generositat sobreviu al consumisme i comercialització que envolta els costums de Nadal. El final de la història del Mags és una invitació al compromís, a deixar-nos transformar per la trobada amb Crist i mirar la realitat d'una altra manera.

El Recés, a banda dels dels textos bíblics i els punts per a la reflexió, inclou també indicacions i suggeriments pràctics sobre com disposar-nos per a realitzar-lo, començant per reduir la velocitat, fugir de la fragmentació i recuperar la simplicitat. Es pot seguir en la seva versió on-line a través d'aquest espai web en el que setmanalment aniran apareixen els moments de pregària. Però també es pot descarregar el text del recés complet en pdf, per tal de poder-lo adaptar cadascú al temps disponible. També el trobareu al web www.pregaria.cat.

Stop d'Advent a l'Església dels Jesuïtes de Casp i Pregària a l'estil de Taizé a la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot

El portal web Pregaria.cat ens presenta altres recursos i activitats que ens permetran compartir en comunitat aquesta experiència de l'Advent. Per exemple, a l'Església dels Jesuïtes de Casp, el jesuïta i catequista Francesc Roma condueix els dies 30 de novembre i 1 de desembre dues sessions sota el lema 'Stop d'Advent' i que proposen senzillament aturar-se, escoltar i pregar. Francesc Roma insisteix en la necessitat que tenim de trobar un temps per a la reflexió i la pregària, enfront del temps que ens marquen les tasques de cada dia.

També amb l'esperit d'ajudar a aprofundir en la pregària durant aquests dies, a la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del barri del Clot de Barcelona, es realitzarà cada dilluns d'Advent a partir del 30 de novembre una pregària a l'estil de Taizé, a les 8 del vespre a la capella de Sant Francesc.

Punts de reflexió per a cada dia del temps d'Advent

D'altra banda la Comunitat de Jesuïtes Pere Favre de Girona i l’Associació Àkan, ens presenten uns punts de reflexió preparats pel jesuïta Santi Thió. Hi trobareu, per a cada dia de l'Advent, les lectures i una breu reflexió. Santi Thió, jesuïta que ha elaborat els textos, defineix l'Advent com "una oportunitat de recerca, de memòria, de melangia, d'esperança".

Déu amb nosaltres

Finalment recordem que, en format llibre, Déu amb nosaltres, publicat per l'editorial Claret, recull una selecció dels comentaris de l'evangeli publicats a Espai Sagrat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.