Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya ha iniciat la restauració de la talla de la Santa Majestat de l'església de Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

El passat dilluns es va fer el traslladat de la peça. Ara l'equip restaurador, encapçalat per Lourdes Domedel, iniciarà els treballs que està previst que acabin el febrer de 2021, data en què s'espera que la talla torni en aquesta església del bisbat de Terrassa. La restauració té un pressupost de 9.468,25 €. Una part l'aporta la Generalitat i la resta l'aporten el bisbat de Terrassa, la parròquia de Santa Maria de Caldes i les regidories de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament d'aquest municipi.

La Santa Majestat venerada a l'església parroquial de Santa Maria de Caldes de Montbui és la imatge de Crist Majestat. Es tracta d'una reproducció de la imatge antiga que es va cremar el dia 21 de juliol de 1936 durant la guerra civil espanyola, a excepció del cap que es va poder salvar del mig de les flames. Els crítics d'art situen l'origen de la imatge entre els segles XII i XIII i que és molt estimada pels calderins.

La talla del Crist Majestat és conjuntament amb la portalada barroca de pedra; els esgrafiats, el Viacrucis de pedra, de Sebastià Badia o el Medalló de Vila Arrufat alguns dels elements d'alt valor patrimonial de l'església de Santa Maria. Aquesta va ser construïda entre el 1589 i el 1717 i és un exemple de la perdurabilitat de l'estil gòtic a Catalunya.