Vés al contingut

notícies relacionades

sant-llorenç-lleida

S'inicien les obres de restauració de l'església de Sant Llorenç de Lleida

CATALONIA SACRA | La restauració de l'església de Sant Llorenç de Lleida se centra a sanejar les voltes i les pedres de les parets que estan en mal estat. Les obres d'una de les joies patrimonials de la ciutat i que, entre d'altres, és l'única de Catalunya que conté tres retaules de pedra policromats, començaran la setmana que ve, el dilluns 21 de novembre. 
vic-patrimoni-2022

Quins treballs de conservació del patrimoni ha fet el bisbat de Vic el 2022?

BISBAT DE VIC | La Seu de Manresa, la catedral de Sant Pere de Vic o el monestir de Ripoll. Són alguns dels edificis del bisbat de Vic que, enguany, han protagonitzat actuacions de manteniment o restauració per garantir-ne la seva conservació. Amb l'arribada dels darrers mesos de l'any, el bisbat de Vic fa un repàs de totes aquestes tasques de creació, restauració i difusió de l'any 2022. 
valls-campanar-restauracio

Restauraran el campanar de Valls per reparar els danys descoberts a la part superior

ACN | El campanar de l'església arxiprestal de Sant Joan de Valls serà objecte d'un projecte de restauració per reparar els danys que ha posat al descobert un estudi que ha culminat enguany. Els treballs, que obligaran a mantenir tancada l'emblemàtica torre, la més alta de les parròquies de Catalunya amb 74 metres d'altura, costaran entre 900.000 i un milió d'euros, a l'espera del projecte executiu definitiu.
manresa-frontal-florenti-1

El frontal florentí torna a lluir a La Seu de Manresa

ACN | El frontal florentí de la Seu de Manresa ja es pot tornar a veure a la Basílica de Santa Maria. Després de gairebé un any immers en un intens procés de restauració, el brodat ara resta als peus de la capella de la Mare de Déu de Lourdes.
Talla Mercè Restaurada

La imatge de la Mercè més autèntica

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | A pocs dies de la seva festivitat, la talla de la Mare de Déu de la Mercè espera per ser venerada pels fidels després d’una restauració tan necessària com anhelada. Durant els nou mesos que ha durat la restauració, la Basílica de la Mercè de Barcelona ha mostrat al seu cambril una rèplica de la patrona de Barcelona, obra de Josep Barbero.
inscripcions-inedites

Descobreixen inscripcions inèdites a l'església del castell monestir d'Escornalbou

ACN | Les obres de restauració de l'església del castell monestir de Sant Miquel d'Escornalbou han deixat al descobert inscripcions inèdites d'una desena de picapedrers. Els responsables de la intervenció tenen previst fer un estudi per localitzar totes les marques i esbrinar si aquests mestres picapedrers van treballar en altres edificis històrics de l'entorn.
pergami

Acaba la restauració del pergamí amb el traçat original de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega

Bisbat de Solsona | La sala de l‘Edifici Parroquial de Tàrrega ha acollit l'acte de recepció de la restauració de l'antic pergamí que conté el traçat original del temple de Santa Maria de l'Alba fet per fra Josep de la Concepció. Sota aquest traçat, el 1672, es van iniciar les obres de construcció de l'actual temple barroc classicista de la capital de l'Urgell.

panoràmica

Veure la fe