Vés al contingut

notícies relacionades

sant-boi-lluçanes-00

Sant Boi de Lluçanès llueix la seva majestat

VÍCTOR RODRÍGUEZ –CR | La història de l’art religiós de les nostres contrades és sovint una història de periples, robatoris, cremes i d’incomptables pèrdues. Emperò hi ha també excepcions com és el cas de l’esplendorosa parròquia de Sant Boi de Lluçanès, al bell mig del bisbat de Vic. Bona part del seu interior va ser salvat del foc de la Guerra Civil i avui, tant el temple com els seus retaules i ornaments llueixen brillants gràcies a l’empenta i bon fer del seu rector, mossèn Felip Soldevila.
urgell-restauracio-000

Sant Vicenç de Capdella inaugura la restauració de l'església

BISBAT D'URGELL | Quinze anys des del seu inici, aquest dissabte l'església de Sant Vicenç de Capdella ha inaugurat la seva restauració. Dues-centes seixanta persones s'han reunit a l'escglésia per celebrar el final d'aquestes obres que van començar l'any 2008.
acaba-restauracio-ermita-salut-tarragona

Acaba la restauració de l'ermita de la Salut de Tarragona

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA | La teulada de l'ermita de la Mare de Déu de la Salut de Tarragona ha finalitzat la seva rehabilitació. Els treballs han tingut per objectiu la reforma de la coberta existent que presentava un nivell de degradació avançat que posava en perill l’estabilitat de l’edifici.
urgell-restauracio-00

Urgell inaugura la restauració de l'església de Sant Joan de Caselles

BISBAT D'URGELL | L'església de Sant Joan de Caselles d'Andorra ja es pot tornar a contemplar en la seva màxima esplendor. Aquest dimarts la diòcesi d'Urgell ha celebrat la inauguració de la restauració de l'església amb la presència del bisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives.
catedral Solsona Orgue Restaurat

Lluís Grifell: “Els organistes ara vindran a tocar l’orgue de Solsona amb molt de gust”

GLÒRIA BARRETE –CR | Quatre anys ha durat el procés de restauració de l’orgue de la catedral de Solsona que culminarà aquest diumenge 4 de juny amb l’acte de benedicció i presentació del nou orgue a càrrec del bisbe de Solsona, Francesc Conesa. Una restauració d’un instrument datat del 1853 que era l'únic gran orgue d'escola catalana pendent de restaurar fins ara.
urgell retaule representants

El Museu Diocesà d'Urgell torna a mostrar el retaule gòtic en pedra de Sant Bartomeu de Cubells

ACN | El Museu Diocesà d'Urgell torna a exhibir el retaule gòtic en pedra de Sant Bartomeu de Cubells (Noguera), després que l'obra hagi passat dos mesos als tallers del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, que ha finançat el 40% de l'actuació. Aquesta era una intervenció necessària, tenint en compte que el retaule portava desmuntat i emmagatzemat des de l'any 2017, arran de les obres de museïtzació de la Capella de la Pietat del museu.
urgell taulells.png

Santa Eulàlia d'Encamp recupera part del seu retaule barroc

BISBAT D'URGELL | Els treballs de recuperació i restauració de tres peces del retaule major de l'església parroquial de Santa Eulàlia d'Encamp han finalitzat. Després que el rector de la parròquia, Antoni Elvira, demanés canviar la posició del retaule, es van trobar peces desconegudes i es va iniciar la reconstrucció.

panoràmica

Veure la fe