Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Més de quatre-centes persones s’han aplegat inicialment a la plaça de l’Església per a viure aquest dia històric tant per a l’arxidiòcesi. Des d'aquest dissabte, solemnitat de Sant Josep, el barri de Bonavista de Tarragona compta amb un nou complex parroquial que tindrà l’advocació de santa Maria Assumpta, tot ressaltant la importància del misteri de l’Assumpció de Maria Verge en la vida cristiana.

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha presidit la celebració de dedicació de la nova església. A l'entrada del temple una fidel de la parròquia ha explicat com van ser els inicis del barri i de l’església parroquial. Tot seguit, el director de l’obra, l’arquitecte Daniel Gimeno, ha lliurat les claus de l’església a l'arquebisbe i el rector ha procedit a obrir la porta a través de la qual tothom ha accedit al temple en processó solemne i entonant el cant Poble de Déu. La Coral de la Parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta ha estat l’encarregada de solemnitzar els cants de l’assemblea.

"Tinc una gran alegria al presidir aquesta nova església parroquial", ha dit Pujol a l’inici de la seva homilia. "I encara més en una data tan assenyalada com és la de sant Josep, patró de l’Església universal i protector especial de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans a la qual està encomanada la tasca pastoral d’aquesta Parròquia des dels seus inicis, començant per Don Faustino Arnal", ha dit.

"Vull aprofitar aquest moment per a donar les gràcies a l’Escola Joan XXIII perquè durant aquests anys, des de l’enderroc de l’antiga església fins avui, ha cedit algunes dependències per al culte i altres tasques parroquials: moltíssimes gràcies". Jaume Pujol també ha agraït el treball de tantes persones que han fet possible el nou complex parroquial.

Dirigint-se a la comunitat parroquial, ha subratllat la importància dels fidels en el dinamisme de la Parròquia. "Avui dediquem una construcció, unes imatges i, en definitiva, unes pedres, però no oblideu mai que sou vosaltres, la comunitat parroquial de Bonavista, els qui heu de donar vida sobretot a l’església. Visqueu la vostra fe amb alegria i preocupeu-vos per a ser una comunitat al servei dels més pobres i necessitats".

Seguint el ritus propi de la dedicació al llarg de la celebració hi hagut l’aspersió del poble, les parets i l’altar amb l’aigua beneïda, el cant de les lletanies dels sants, la col·locació de les relíquies de sant Vicenç, màrtir; de sant Enric d’Ossó, i dels beats Manuel Domingo Sol, Agapito Gorgues i Mercè Prat dins l’altar major, la unció amb l’oli del sant Crisma de l’altar, les pares de l’església i les quatres creus dels evangelistes, i finalment l’encensament i la il·luminació de l’altar i l’església.

La solemne celebració ha estat concelebrada pel rector de la Parròquia, Isidre Foguet, el vicari, Willy Dibala, el prevere col·laborador i delegat diocesà per al Patrimoni Artístic i Documental i l’Art Sacre, Antonio P. Martínez; el vicari general de l’arxidiòcesi, Joaquim Fortuny; el director general de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, Florencio Abajo; el vicari episcopal de Tarragona, Jordi Figueras i d’altres preveres de l’arxidiòcesi.

La celebració també ha comptat amb l’assistència d’autoritats civils com l’alcalde de Tarragona, Josep-Fèlix Ballesteros; el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra; el tinent d’alcalde Javier Villamayor, conseller de la zona del barri de Bonavista; i el subdelegat de Defensa, Joaquín Ballester, entre d’altres.

Abans de cloure la celebració de dedicació, el director general de la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans, D. Florencio Abajo, ha demanat al Senyor que aquesta Parròquia sigui un lloc realment d’acollida. Per la seva part, Isidre Foguet, ha manifestat la seva alegria i agraïment a tots els que han fet possible aquesta celebració, després de molts anys de dificultats. Seguidament s’ha procedit a la lectura de l’acta, per part d'Antonio P. Martínez, i signatura de la mateixa que testifica la celebració de dedicació.

A continuació, al pati interior del complex parroquial, l'arquebisbe ha destapat una placa commemorativa situada on ha tingut lloc un refrigeri per a tots els presents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.