Vés al contingut

notícies relacionades

50 anys de la parròquia de Sant Salvador d’Horta de Girona

(Bisbat de Girona) “Durant cinquanta anys aquí s’hi ha celebrat la vida”, assenyalava el bisbe de Girona Francesc Pardo, en l’homilia de la missa commemorativa del primer mig segle de la parròquia de Sant Salvador d’Horta de Girona.

Mossèn Galtés s’acomiada

(CR) Reproduïm el text de comiat que va adreçar mossèn Joan Galtés als feligresos de la Parròquia de Sant Gregori Taumaturg quan el novembre de l’any passat va renunciar com a rector per la seva salut. Mossèn Galtés va morir aquest divendres a Barcelona. Comiat de Mn. Joan Galtés  Estimats feligresos amics,

L’església del Pilar de Lleida aposta per les “comunitats energètiques” amb 34 panells solars

(CR/Bisbat de Lleida) Nova iniciativa solidària i ecològica, visible al sostre de l’església del Pilar de Lleida. Aquest dilluns s’ha acabat la instal·lació d’energia solar fotovoltaica de quasi 15 kW, amb 34 panells solars, amb autorització del bisbat de Lleida. És la segona parròquia d’aquesta diòcesi que instal·la plaques solars fotovoltaiques per a l’autoconsum.

Nou mural de sant Francesc d’Assís a tot color a Bellavista

(CR) Un bust de sant Francesc que somriu, cara a cara amb el llop que va amansir i la creu de tau, símbol del pobre d’Assís. És el nou mural a tot color que, s’ha dibuixat sobre la persiana de la parròquia de Sant Francesc de Bellavista, al municipi de les Franqueses del Vallès. Xavier Rosell n’és l’autor i aquest dissabte se’n farà la inauguració oficial.

“Encenem a la finestra de casa una llum per l’esperança”

(Laura Mor –CR) “No ens podem permetre, en aquests moments de dolor, d’incertesa i de desorientació, perdre l’esperança”. Amb motiu de la solemnitat de l’Anunciació de Jesús, el plebà de Montblanc, Simó Gras, fa una crida a fer d’aquesta data “un punt d’inflexió”. Falten nou mesos per Nadal i l’Església catòlica celebra el dia en què l’àngel Gabriel visita Maria i li diu que tindrà un fill. L’esperança del món per als cristians. S’escau aquest dimecres, 25 de març. Un nou dia de confinament que la comunitat cristiana de Montblanc no vol, però, passar per alt.

Circumstàncies de pel·lícula? Missa per internet!

(Laura Mor –CR) “Quan les circumstàncies són de pel·lícula, viu-les des d’una pantalla!”, apunta David Cortals de la parròquia de Sant Jaume de Salt. Té 46 anys i se sent orgullós de pertànyer a una església que “per fi s’enfronta als reptes amb els mitjans que la tecnologia ens posa a l’abast”. És una de les reflexions que ens han fet arribar sobre la primera missa que diumenge va compartir per internet aquesta comunitat cristiana del bisbat de Girona.

Noves escultures de Lau Feliu a Sant Martí de Provençals

(Laura Mor –CR) Els laterals de la portalada de la parròquia de Sant Martí de Provençals de Barcelona ja compten amb dues noves escultures. Es tracta d’un sant Pau i de sant Pere en pedra, obra de l’artista Lau Feliu Maspons. Les dues figures s’integren en un espai on antigament hi havia hagut dues escultures dels mateixos sants.

La parròquia del Pont de Suert busca 'amics' per reparar la coberta

(Bisbat de Lleida) L'Església Nova del Pont de Suert, dedicada a l'Assumpció de la Mare de Déu, té una sèrie de despeses extraordinàries, ja que són necessàries unes obres per tal de mantenir el temple que va ser consagrat l'any 1955. Per això des del consell parroquial estan buscant Amics de l'Església Nova perquè puguin fer aportacions econòmiques mensuals.

panoràmica

Veure la fe

podcasts